Un monument amb 50 rellotges aturats a les 13.10 hores recordarà les víctimes del metro

  • L'obra, de Anja Krakowski, artista alemanya establida a València, s'anomena 'Prime Time' i ha sigut el treball elegit a retre homenatge a les víctimes.
  • Set dels rellotges serviran de suport multimèdia per a connectar amb el web www.0responsables.com i el bloc de l'associació, entre altres continguts.
  • Segons el col·lectiu, pretén ser una intervenció artística "contra l'oblit, un projecte viu destinat a perdurar en el temps i en la memòria col·lectiva".
Boceto del monumento en recuerdo de las víctimas del metro
Boceto del monumento en recuerdo de las víctimas del metro
AVM3J

Un monument amb 50 rellotges aturats a les 13.10 hores -hora de l'accident del metro de València del 3 de juliol del 2006- recordarà les víctimes d'aquest succés. El projecte, amb el nom 'Prime Time', és obra de l'artista alemanya establida a València, Anja Krakowski.

D'aquests, 43 rellotges simbolitzen els 43 morts i els set restants, serviran de suport multimèdia, per a connectar amb el web www.0responsables.com o amb el bloc de l'associació, entre d'altres continguts, de manera que oferisquen informació de l'accident i de l'associació, segons ha informat l'Associació de Víctimes del metro del 3 de Juliol (AVM3J) en un comunicat.

El col·lectiu inaugurarà el dissabte 5 de novembre, a les 10.30 hores, el 'Projecte Artístic 3 de Juliol', que pretén ser una intervenció artística "contra l'oblit, un projecte viu destinat a perdurar en el temps i en la memòria col·lectiva". "Un monument per a tota la societat valenciana, que ens recorde el compromís de construir una societat millor", ha destacat l'associació.

El monument s'ubicarà al jardí situat sobre el revolt on es va produir l'accident del 2006 -en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides-, en la cantonada dels carrers Roís de Corella i Mestre Sosa amb Sant Vicent.

L'associació ha destacat que la idea va sorgir el 2008 com "una cosa senzilla, simplement una placa, qualsevol cosa que els familiars poguérem portar a terme". Tot i això, "la idea ha estat madurant, i ens vam adonar que un fet tan greu com l'accident, no ens afectava només a nosaltres", ha assenyalat.

"Era el major accident de metro ocorregut a Espanya, i un dels successos més tràgics ocorreguts a València, pel que vam creure oportú, donar l'opció als ciutadans de participar en aquest projecte", ha explicat el col·lectiu, qui ha indicat que així va nàixer el 'Projecte Artístic 3 de Juliol'.

Així, en 2014, amb la col·laboració i supervisió de José Luis Pérez Pont, que va exercir de comissari del projecte, l'Associació de Víctimes del metro, va convocar un concurs artístic per a seleccionar un projecte d'art públic de caràcter "permanent".

El projecte va comptar amb el suport d'Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló (AVVAC), l'Associació Valenciana de Crítics d'Art (AVCA) i la Plataforma Valenciana x la Cultura (PVxC).

Alhora, va comptar amb la participació com membres del jurat del director del Museu Reina Sofia de Madrid, Manuel Borja-Villel; el director artístic del Museu d'Art Llatinoamericà de Buenos Aires (MALBA), Agustín Pérez Rubio; el director d'Hangar Bicocca de Milà, Vicente Todolí; i el president de l'Associació Valenciana de [Crítics] d'Art (AVCA) i actual director del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana, José Luis Pérez Pont.

A més, tenint en compte que el col·lectiu volia que la societat "s'identificara amb el projecte", es va oferir a la ciutadania la possibilitat d'exercir el seu vot durant el període digital, de manera que el projecte més votat per la voluntat popular comptara amb un vot en l'elecció del projecte. Finalment, el projecte més votat ha estat 'Prime Time', obra de l'artista alemanya establida a València, Anja Krakowski.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento