Comunitat Valenciana

Oltra diu que l'abstenció del PSOE a Rajoy afecta la Comunitat Valenciana perquè suposa "un govern hostil" al Consell

  • La vicepresidenta del Consell i titular d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha considerat este dimarts que la decisió del PSOE d'abstindre's en la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern "òbviament" afecta la Comunitat Valenciana perquè suposarà la continuïtat d'un Executiu central "molt hostil" al valencià. En este sentit, ha apuntat que "en este pecat de l'abstenció" es porta "la penitència".
Mónica Oltra haciendo declaraciones a los periodistas
Mónica Oltra haciendo declaraciones a los periodistas
EUROPA PRESS TV
Mónica Oltra haciendo declaraciones a los periodistas

Tot i això, Oltra ha apuntat respecte a les repercussions que la decisió dels socialistes pot tindre en el funcionament del govern autonòmic, conformat per socialistes i Compromís amb el suport extern de Podem, que "mentre l'Acord del Botànic -sobre el qual s'assenta l'Executiu valencià- es complisca" el Consell "està a prova de bombes".

La responsable autonòmica s'ha pronunciat d'esta manera després de presentar el Pla de Reordenació del Sector Residencial per a Persones Grans de la Comunitat Valenciana, preguntada per les conseqüències de l'abstenció del PSOE en el funcionament del govern d'este territori.

"Òbviament la decisió del Partit Socialista d'abstindre's afecta perquè provocarà que Rajoy siga president del Govern i que el PP seguisca en el Govern central, que és un govern molt hostil al valencià", ha respost la vicepresidenta.

Mónica Oltra ha comentat sobre esta qüestió que "gairebé totes les normes importants" impulsades des del Consell i aprovades en les Corts Valencianes han estat "portades als tribunals" per part del Govern d'Espanya. Ha afegit que a això se sumen altres qüestions com l'infrafinançament a la Comunitat, les inversions previstes en els pressupostos generals de l'Estat i l'estat d'infraestructures com el Corredor Mediterrània.

"Estem com estem en el tema del finançament, ens maltracten en els pressupostos generals de l'Estat en les inversions, ací tenim el Corredor Mediterrani, la situació del ferrocarril de Castelló a València i la qüestió del deute, que entenem que s'ha de regularitzar igual que s'ha fet en altres comunitats autònomes perquè no volem ser més que ningú però tampoc sempre els últims de la fila", ha plantejat.

Amb tot, Oltra ha reiterat que el fet que "Rajoy seguisca en el Govern afecta els valencians i les valencianes i al Govern valencià". Tot i això, ha repetit que el Consell està "fet a prova de bombes sempre que se seguisca la ruta de l'Acord del Botànic", que de moment, "s'està seguint i s'està ampliant".

"Mentre l'Acord del Botànic es complisca i tots siguem lleials a este pacte, el Govern valencià està a prova de bombes", ha exposat la consellera. Tot i això, ha destacat que "en este pecat de l'abstenció, tots portarem la penitència perquè s'afavorix un govern hostil al valencià". "Això és com quan un pacta... en la salut i en la malaltia. Doncs ara anem a passar la malaltia", ha afegit.

"LEGITIMITAT I CREDIBILITAT"

D'altra banda, preguntada per declaracions del secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana i portaveu d'esta formació al parlament autonòmic, Antonio Montiel, sobre l'abstenció del PSOE i per si de cas esta decisió resta credibilitat al president del Consell i secretari general del PSPV, Ximo Puig, Mónica Oltra ha manifestat que "mentre seguim complint l'Acord del Botànic" l'Executiu valencià "té la credibilitat i la legitimitat també a prova de bombes".

De la mateixa manera, preguntada per si de cas caldria convocar una enquesta per a conèixer la satisfacció dels ciutadans amb el Consell, Oltra ha defensat la valoració que la població fa d'este govern segons les últimes enquestes publicades i ha apostat per treballar per a "millorar la vida de la gent".

"El 9 d'Octubre s'ha publicat una enquesta en un diari que donava un índex de valoració de bo o molt bo al Govern valencià d'un 30%, que és moltíssim. Em va sorprendre agradablement perquè l'enquesta del dia anterior que valorava la situació política ho feia molt malament i tot i això la gent que valora molt la dolent situació política està valorant bé o molt bé l'actuació del Govern valencià", ha exposat la vicepresidenta.

GRAU DE SUPORT

Mónica Oltra ha afegit que a això se suma que un 37% abonava al Consell amb un "regular, un 4,5 o un 5, que suposa que estàs mitjà aprovat" i ha precisat que això representa en total "un 67% de suport al Govern valencià". "No crec que hi haja cap govern, no ja d'Espanya sinó d'Europa, amb este grau de suport", ha subratllat.

La responsable autonòmica ha comentat que estes dades donen "una idea de com la gent està valorant l'acció de govern" de la Generalitat, després del que ha apuntat que "si cal fer un estudi sociològic es farà" però ha ressaltat que "el que s'ha de fer és millorar la vida de la gent amb les decisions de govern perquè estiga contenta".

"A això és al que ens dediquem al Consell, a millorar la vida de la gent perquè puga estar contenta amb l'acció de govern", ha manifestat Oltra.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento