Funcas preveu que la Comunitat Valenciana cresca un 3,3% en 2016 gràcies al sector servicis

  • Tot i això, es preveu que aquest sector frenarà el creixement fins al 2,6% en l'any 2017.
  • El PIB per càpita creixerà més que la mitjana nacional en els 2 exercicis per un descens demogràfic més gran que la mitjana.
  • L'increment de la població activa  moderarà el descens de l'atur fins al 21,2% i el 19,9%, respectivament, des del 22,8% del 2015.
Billetes de euro, dinero, PIB
Billetes de euro, dinero, PIB
EUROPA PRESS

Funcas preveu que la Comunitat Valenciana cresca un 3,3% enguany gràcies al creixement del sector servicis. Tot i això, l'alentiment d'aquest sector en particular frenarà el creixement fins al 2,6% en 2017.

El PIB per càpita de la Comunitat creixerà més que la mitjana nacional en els dos exercicis per un descens demogràfic més gran que la mitjana, segons les previsions de Funcas per a les comunitats autònomes en el període 2016-2017.

En termes de desocupació, l'increment de la població activa en l'autonomia valenciana moderarà el descens de l'atur fins al 21,2% i el 19,9%, respectivament, des del 22,8% de 2015.

A tot Espanya, Funcas preveu que les comunitats autònomes de les Balears, Castella-la Manxa, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia, Madrid i el País Basc creixeran per damunt del 3,1% enguany, la mitjana per al conjunt d'Espanya, creixement que es desaccelerarà fins al 2,3% en 2017,

Segons Funcas, enguany la sendera de la recuperació, que és "sòlida", es manté en els dos primers trimestres gràcies a la diversificació de l'economia i que aquestes set comunitats creixeran per damunt de la mitjana.

Les desigualtats en termes de PIB per càpita es mantindran en 2016 i 2017 i, sobre la taxa de desocupació, ja que Navarra serà l'única regió on la taxa d'atur baixarà del 10% en 2017, mentre que Andalusia, Castella-la Manxa, Canàries i Extremadura registraran una taxa per sobre del 20%.

Pel que fa als factors de desacceleració prevista per a 2017, Funcas ha apuntat que són "externs", a causa del debilitament del comerç internacional, a la incertesa causada pel 'Brexit', pel "previsible" final de les mesures d'estímul monetàries i davant de la previsió que la política fiscal a Espanya "se'n vaja a endurir l'any que ve", el que podria pesar en el creixement.

Respecte als reptes de futur, Funcas esmenta la desocupació, la reducció del deute públic, la disparitat en la renda per càpita de les comunitats i la dualitat del mercat laboral, segons han detallat en roda de premsa el director general de Funcas, Carlos Ocaña, i el director de Conjuntura i Estadística de l'entitat, Raymond Torres, acompanyats pel director general adjunt d'Ibercaja, Francisco Serrano.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento