Condemnat un pare a tasques per la comunitat per cridar "grassa" i "vaga" a la seua filla en la seua festa d'aniversari

  • L'Audiència de València ha confirmat la condemna de 20 dies de tasques en benefici de la comunitat que un jutjat de Sagunt va imposar a un pare per cridar "grassa" i "vaga" a la seua filla menor d'edat durant la festa d'aniversari de la xiqueta, en presència dels seus amics.
Ciudad de la Justicia de Valencia
Ciudad de la Justicia de Valencia
EUROPA PRESS

El jutjat d'instrucció 2 de Sagunt va condemnar el progenitor a 20 dies de treballs en benefici de la comunitat per un delicte lleu d'injúries perquè considera acreditada la seua voluntat de menysprear la menor pel "dolor amb el qual esta narrava els fets", i que va acabar confessant al pediatre al qual la va portar la mare -en procés de divorci del pare- ja que la menuda presentava vòmits i problemes intestinals.

Ara, la sala ha confirmat esta sentència i establix esta condemna

en lloc d'una eventual multa "que pugui perjudicar l'obligació d'aliments imposada a l'àmbit civil al progenitor".

Els fets van passar en febrer de 2015 en la celebració de l'aniversari de la menuda a casa del pare, en procés de divorci. Els assistents a la festa li van regalar roba i el condemnat va dir davant dels convidats que "no li anava a entrar, que tenia molta cel·lulitis i que estava grassa".

"NO TENIA DISLÈXIA SINÓ VAGÀNCIA"

Al mateix temps, la menor va rebre un llibre com a regal i el pare va comentar que "no ho anava a llegir perquè era una vaga, que no tenia dislèxia sinó vagància".

La víctima no li va contar res a la mare per a evitar situacions tenses entre els dos progenitors. Tot i això, un mes després dels fets, la progenitora la va portar a la pediatra per problemes digestius, a qui sí li va confessar els fets.

El jutge de primera instància explica en la sentència que la víctima "notablement afligida" va relatar que abans el seu pare la insultava davant de la família, però "els insults li van superar este dia", ja que ho va fer davant d'amics.

En la sentència ara confirmada ha considerat que la declaració de la perjudicada durant el juí "qui de manera emocionada, clara i concreta" va relatar els fets", fa que no es puguen atribuir a una intenció de la mare per a aconseguir objectius en la contesa civil derivada del divorci, ja que, a més, els insults eren desconeguts per la progenitora.

El pare va negar els fets en la vista i va argumentar que amb posterioritat s'havia vist amb la menor i van estar "molt bé". Alhora, la seua parella i la seua neboda van recolzar la seua versió. Tot i això, el jutge ressalta la declaració de la perjudicada i l'existència de documental amb els informes mèdics.

Alhora, l'Audiència rebutja el recurs del pare -que va al·legar error en la valoració de la prova- i considera que està acreditada una actuació injuriosa per part seua donades les manifestacions de la filla, la veracitat de les quals no ha oferit cap dubte al jutge de primera instància.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento