Comunitat Valenciana

Naix la Xarxa Valenciana de Museus Fallers per a preservar i transmetre el llegat de la festa

  • El Museu Faller de València i els de les localitats de Gandia, Xàtiva, Cullera i Alzira, juntament amb el Museu de l'Artista Faller, presentaran de manera oficial este dimecres la Xarxa Valenciana de Museus Fallers en un acte que es farà en la sala d'actes de la Junta Central Fallera (JCF) a partir de les 20.00 hores.
Museo Fallero de Valencia
Museo Fallero de Valencia
MUSEO FALLERO/JCF
Museo Fallero de Valencia

"Esta xarxa permetrà la coordinació dels treballs necessaris per a garantir que les Falles mantinguen, preserven i transmeten un llegat cultural, festiu i patrimonial importantíssim i que ho facen en les millors condicions de dignitat, professionalització i excel·lència", ha assegurat el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i president de la JCF, Pere Fuset.

La Xarxa Valenciana de Museus Fallers naix amb l'objectiu de sumar esforços, coordinar iniciatives, aprofitar sinergies i contribuir mancomunadament a la protecció, promoció i difusió del patrimoni cultural faller, fent dels museus "focus no sol de conservació sinó d'irradiació d'una activitat cultural que incremente la sensibilitat de les institucions i la ciutadania amb el patrimoni cultural festiu valencià", destaca el consistori en un comunicat.

"Volem desenvolupar un treball en comú que puga donar resposta eficientment als reptes que planteja la preservació del patrimoni cultural faller. La nostra ciutat i la nostra festa gran ha de traure profit en clau econòmica, amb la generació d'un turisme cultural sostenible i de qualitat", ha explicat Fuset, que ha posat en valor la recent reestructuració del Museu Faller de València i la consecució de la seua oficialitat com a museu.

A més, ha destacat que la creació d'una nova marca turística distintiva per als museus fallers redunda en la preservació del patrimoni cultural festiu dels valencians i les valencianes, una qüestió fonamental en la candidatura de les Falles a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento