Comunitat Valenciana

Els tres nous consellers del CJC a proposta del Consell prometen els seus càrrecs

  • VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)
Toma de posesión de los nuevos consejeros del CJC
Toma de posesión de los nuevos consejeros del CJC
EUROPA PRESS
Toma de posesión de los nuevos consejeros del CJC

Els tres nous consellers del Consell Jurídic Consultiu (CJC) nomenats a proposta del Consell, Asunción Ventura, Faustino de Urquía i Margarita Soler, han promès este dimarts els seus càrrecs al Palau de la Generalitat, davant del cap del Consell, Ximo Puig, i el president en funcions d'este òrgan consultiu, José Díez Cuquerella, després del cessament del fins ara president, Vicente Garrido.

La presa de possessió s'ha produït l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) dels nomenaments, aprovats al ple del Consell de divendres passat. Soler, Ventura i De Urquía substituïxen així Vicente Garrido, Federico Fernández Roldán i María Luisa Mediavilla.

Queda pendent el nomenament dels tres consellers que han de ser designats per les Corts Valencianes, amb una majoria de dos terços. Margarita Soler formava part dels consellers electes per les Corts i ara ha passat a ser designada pel Consell, de manera que continuen en funcions com a consellers elegits pel parlament valencià Enrique Fliquete i José Díez, que exercix de president interí. Una vegada es completen els nomenaments correspon al president de la Generalitat proposar al nou president del CJC.

Díez Cuquerella ha explicat en declaracions als mitjans que suposa que els nomenaments en les Corts es produiran "prompte" i ha admès que les designacions dels consellers en les Corts i per part del Consell sempre han anat "bastant a l'uníson". Ha assenyalat que en els seus més de 13 anys en este òrgan sempre les Corts han designat primer als consellers però en esta ocasió, i per circumstàncies que se li "escapen", s'ha produït així.

"Potser és que hi ha més dificultats en les Corts", ha apuntat, tenint en compte que hi ha cinc grups parlamentaris i tres llocs per cobrir: "Potser vénen les coses per ací, però ja se solucionarà tot".

Respecte als assumptes més urgents a abordar pel CJC, ha avançat que este mateix dimarts abordaran el dictamen sobre la llei d'acompanyament dels pressupostos, que el Consell ha demanat "urgentment" per a remetre la norma al parlament i que seguisca la seua tramitació al costat de la llei de pressupostos.

En este sentit, ha indicat que els "esculls" que han trobat en esta llei són "solucionables" i no creu que l'executiu tinga "moltes dificultats" amb el dictamen perquè "pot atendre alguns dels suggeriments" que es fan.

INCONVENIENTS A LA 'LLEI TRANS'

Preguntat sobre els inconvenients llocs pel CJC a la coneguda com a 'llei trans' que no han estat atesos pel Consell, ha indicat que està "dins de la normalitat" lloc que al món jurídic existixen estes "discrepàncies" i "cadascun ha d'actuar conforme considera", pel que respecta sempre la decisió que prenga el Govern.

També ha recordat que hi ha assumptes que es dictaminen perquè és preceptiu este informe i altres en els que no i en estos últims el govern "és molt lliure d'atendre o no les nostres observacions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento