Casado: "Espere que no tinguem una horda de militants de Podem prenent el Congrés perquè el model no és Veneçuela

  • VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)
Casado asiste al Consejo de dirección del PP
Casado asiste al Consejo de dirección del PP
EUROPA PRESS

El vicesecretari del partit, Pablo Casado, ha lamentat este dimarts que quan el partit de Pablo Iglesias "no pot portar a terme la seua demagògia el que fa és intentar crear un clima de confrontació al carrer" i ha confiat que el dia de la investidura de Mariano Rajoy "no tinguem una horda de militants de Podem prenent el Congrés" perquè "el model per a Espanya no és Veneçuela".

Casado, després de la reunió del consell de direcció del PPCV,

s'ha referit així a la protesta convocada als voltants del Congrés el dia de la votació definitiva de la investidura de Mariano Rajoy i ha recalcat que "crear un clima de confrontació al carrer és tremendament irresponsable".

En este sentit, ha apuntat que Iglesias "ni tan sols en les seues pròpies files té unanimitat" i per esta raó li ha demanat que "escolte més l'ala més moderada del seu partit" i que "intente fer política en les institucions" perquè "la democràcia no té substitutius, es fa al parlament".

"El que es fa al carrer és una altra cosa -ha afegit- com el que va passar a Veneçuela abans-d'ahir on una horda de chavistes va prendre l'Assemblea Nacional". "Espere que este no siga el model per a Pablo Iglesias i que tinguem una horda de vas militar de Podem prenent el Congrés dels Diputats perquè el model per a Espanya no és Veneçuela per molt que ells hagen entrenat i hagen assessorat a este règim gairebé totalitari", ha apuntat.

En este sentit, ha mantingut que quan "Iglesias diu que cal tornar a fer por i cal donar canya als carrers el que està fent és assumir la seua derrota" i "assumir que no són una força rellevant al Congrés dels Diputats i que com a mal perdedor el que vol fer és trencar l'estudia i incendiar els carrers quan al carrer ja no hi ha cap resposta" després que la crisi "s'ha resolt raonablement o estiga en vies de resoldre's de manera satisfactòria".

Amb tot, ha recordat que esta situació ja es va viure en 2012 quan diputats del PP van haver "d'eixir més d'un ple escortats per furgonetes de la Policia Nacional fins i tot durant més de quatre pomes" perquè "els que no respectaven la democràcia representativa el que volien fer és queixar-se contra les Corts Generals".

En canvi, ha recalcat que "la grandesa" del sistema democràtic a Espanya ha permès que "aquells que els recolzaven en 2012 estaven a les portes del Congrés tirant-nos pedres en a penes dos anys han passat a ocupar molts escons".

Així, ha assenyalat que Podem, que sorgix del 15M i moviments que es queixaven a les portes del Congrés, té 71 escons. "Pocs sistemes en el món tenen tanta permeabilitat i accessibilitat com perquè partits creats fa a penes un any siguen la tercera força al Congrés dels Diputats, que és el lloc per a fer la política", ha recalcat.

RESPECTE A LA SITUACIÓ INTERNA

D'altra banda, davant de la petició de huit barons del PSOE a la gestora d'una abstenció de sol 11 diputats, ha recalcat que des del PP mantenen "màxima prudència" i "respecte" a la situació interna dels socialista.

Casado s'ha remés a les paraules de Rajoy en les que considerava "molt raonable" l'acord al qual ha arribat el Comitè Federal del PSOE d'abstenir-se en la investidura i ha recalcat que "l'important és començar ja a governar i acabar ja amb estos més de 300 dies de Govern en funcions perquè no tenim temps que perdre". A més, ha assenyalat que l'estabilitat en el Govern durant la legislatura "la guanyarà dia a dia".

Alhora, ha agraït els suports ja anunciats mentre que serà "el grup parlamentari socialista el que haja de portar-la a terme en el pròxim ple l'abstenció que van acordar al Comitè Federal amb ple respecte al que decidisquen".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento