Comunitat Valenciana

Els bisons de Valdeserrillas van morir per inanició, segons els experts veterinaris

  • El delegat del Govern afirma que la decapitació "no era per a exposar el cap perquè s'hauria fet acuradament".
  • Segons l'informe elaborat pels veterinaris, els animals van morir "per inanició, no tenien suficient alimentació".
  • La Fiscalia està investigant al director de la reserva "per tal de determinar si és imputable un delicte o no".
Imagen de uno de los bisontes decapitados y de otros ejemplares
Imagen de uno de los bisontes decapitados y de otros ejemplares
RESERVA VALDESERRILLAS
Imagen de uno de los bisontes decapitados y de otros ejemplares

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha afirmat que la decapitació del primer bisó de la reserva de Valdeserrillas de Benaixeve (València) no va ser fina, i ha afegit que la del segon va ser per descomposició.

Moragues s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació moments abans d'assistir als actes convocats amb motiu del Dia de la Policia Local de València, en ser preguntat per la investigació al director de la reserva de Valdeserrillas després d'aparèixer decapitats dos bisons al recinte en el mes de setembre.

Sobre aquesta qüestió, Moragues ha explicat que la decapitació del primer bisó no va ser fina, "qualsevol persona va poder fer-la", ha especificat, de manera que estimen que "no era per a exposar el cap perquè s'hauria fet acuradament". "No es pot atribuir ni imputar a cap persona", ha postil·lat. Pel que fa a la segona decapitació, ha indicat que se suposa que va ser fruit de la pròpia descomposició de l'animal.

En qualsevol cas, ha puntualitzat que la Fiscalia investiga el director de la reserva per un possible delicte de maltractament animal i ha assenyalat que els informes veterinaris han conclòs que els bisons tenien desnutrició: "Han mort per inanició, no tenien suficient alimentació", ha asseverat.

Fiscalia, d'acord amb estos informes, li ha donat al director de la reserva la condició d'investigat i "ara és una qüestió que la Fiscalia, que ha d'instruir l'expedient, determine si finalment és imputable un delicte o no".

Per part de la Guàrdia Civil -ha prosseguit- s'ha fet una investigació i s'han traslladat les diligències al ministeri públic. Preguntat per si de cas els animals van poder ser també enverinats, ha indicat que s'estan analitzant unes boles que van aparèixer al costat dels bisons per si de cas contenien verí, però ha insistit que la conclusió dels informes dels veterinaris és "desnutrició".

El director de la reserva ha publicat en el seu compte de Facebook un missatge relatiu a aquest incident en el qual demana "temps" perquè la justícia "ho aclarisca tot i acabe ja. Jo seguisc treballant com el primer dia, al peu del canó", manifesta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento