Comunitat Valenciana

La Comunitat registrarà un 4% més de contractes en Nadal que en 2015, segons Randstad

  • Un estudi de Randstad situa a la Comunitat Valenciana entre les quals veuran incrementat en menor proporció les dades de l'any passat.
  • Tot i això, els 41.500 treballs que es crearan són, en termes de contractació, la millor xifra des del 2008 a la nostra autonomia.
  • Les empreses busquen, sobretot, persones amb perfils professionals amb orientació comercial i atenció al client.
Adorno de Navidad, fiestas navideñas
Adorno de Navidad, fiestas navideñas
EUROPA PRESS
Adorno de Navidad, fiestas navideñas

La campanya de Nadal d'enguany serà la millor de la història d'Espanya, amb 338.300 contractes previstos, un 11,5% més que en 2015, gràcies a la millora del consum intern i del negoci empresarial, segons les previsions del grup de recursos humans Randstad. D'ells, 41.500 es registraran a la Comunitat Valenciana, un 3,8% més que en 2015 (39.901) tot i que per baix de la mitjana nacional.

L'autonomia serà la quarta d'Espanya amb major nombre de contractacions, centrades en comerç, hostaleria i logística i transport, fet que suposa quasi un 4% més que la xifra registrada en 2015. La campanya serà la millor en termes de contractació des del 2008 a la Comunitat Valenciana.

En concret, la Comunitat Valenciana se situa vuit punts percentuals per baix de la mitjana nacional. Per províncies, totes registraran un increment de les contractacions respecte a l'any anterior: Alacant (10,2%) és la que mostren major creixement, seguida de Castelló (4,7%) i València (2,5%).

Davant dels pics de producció que es produïxen en esta època de l'any, les empreses reforcen les seues plantilles amb contractacions temporals que comencen a realitzar-se en el mes de novembre i s'allarguen fins a finals de gener, enllaçant amb la campanya de rebaixes.

Amb la de 2016, ja són quatre les campanyes de Nadal consecutives en les que la contractació augmenta per damunt dels dos dígits. El nombre de contractes que s'efectuarà enguany supera en un 68% al de 2012, quan a penes es van realitzar 201.000 contractes en dates nadalenques.

"Els contractes de durada determinada constituïxen la solució adequada tant per a les empreses, que necessiten incrementar la seua producció davant de l'augment de la demanda, com per als treballadors, ja que suposen una oportunitat idònia per a augmentar la seua ocupabilitat i aplanen el camí cap a la feina estable", ha destacat el director de Relacions Institucionals de Randstad, Luis Pérez.

Per a deu de les 17 comunitats autònomes la d'enguany serà la millor campanya de Nadal de la seua història i per a la resta serà segona millor, només superada per la del 2007.

Catalunya serà la regió que efectuarà més contractes este Nadal, amb 60.650, un 11,3% més que en 2015. Li seguixen Madrid, amb 50.100 contractes (+12,3%); Múrcia, amb 44.650 (+5,2%), i Comunitat Valenciana, amb 41.400 contractes (+3,8%). En aquestes quatre regions es realitzaran quasi sis de cada deu contractes dels previstos per a este Nadal.

Els seguixen Andalusia, amb 36.100 contractes (+24,1%); el País Basc (16.800 contractes, +14,4%); Castella i Lleó (16.125 contractes, +8,8%); Galícia (13.300 contractes, +15%); Aragó (12.750, +16,9%); Canàries (11.725, +15,5%); Navarra (10.150, +9,5%); Castella-la Manxa (9.150, +12,6%); Cantàbria (4.650, +31,2%); Astúries (4.600, +12,2%); La Rioja (2.775, +2,7%); Balears (2.250, +16,6%), i Extremadura (1.125, +9,9%).

Cantàbria, Andalusia i Aragó seran les comunitats que registraran els majors increments de la contractació respecte a la campanya de 2015, seguides de les comunitats insulars, mentre que en la banda contrari se situen La Rioja, Múrcia i Comunitat Valenciana, amb repunts d'entre el 2,5% i el 6%.

Empaquetadors i dependents, entre els perfils més buscats

Comerç, hostaleria i transport i logística seran els sectors que generaran més llocs de treball este Nadal. Dins del comerç, l'electrònic, en progressió constant, oferirà en aquestes dates oportunitats de feina en llocs com empaquetadors, carretoners, mossos de magatzem, transportistes, teleoperadors i professionals d'atenció al client, perfils cada vegada més demandats.

Però malgrat l'auge del comerç electrònic, Randstad subratlla que el comerç tradicional seguirà sent el principal impulsor de la feina en aquestes dates. Així, supermercats i grans superfícies reforçaran les seues plantilles davant de l'augment de consumidors i per a fer promocions, presentacions i esdeveniments. Per això buscaran dependents, promotors, hostes i perfils comercials, sobretot.

L'augment del turisme és un altre dels principals estímuls per al mercat laboral durant la campanya nadalenca. La major ocupació hotelera prevista en estes dates generarà oportunitats d'ocupació per a recepcionistes, cambrers de pis i animadors de festes.

La restauració també és una activitat essencial durant aquesta època, sobretot pels esdeveniments socials, com menjars i sopars, bé siguen d'empresa o d'amics i familiars. En aquest apartat, bars, restaurants i sales de festa buscaran cuiners, ajudants i cambrers per a satisfer l'augment de la demanda.

Joves i majors, a per una feina nadalenca

Segons Randstad, fins a 2007, el perfil del candidat que buscava una feina nadalenca es corresponia amb el d'un professional jove, que es trobava estudiant i volia tindre el seu primer contacte amb el mercat laboral.

Tot i això, al llarg de l'última dècada, aquest perfil se n'ha anat ampliant i ara també busquen feina en aquestes dates persones de major edat, amb experiència prèvia, que volen tornar a accedir al mercat laboral de manera activa.

"L'experiència prèvia suposa un valor afegit, però no és l'únic requisit. En un entorn altament competitiu, les companyies busquen la fidelització dels consumidors. Per això, demanden professionals amb perfils amb orientació comercial i d'atenció al client", expliquen des de Randstad.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento