Comunitat Valenciana

Les Arts i l'IVAM col·laboraran en projectes de "rellevància internacional" que unisquen arts plàstiques i òpera

  • L'intendent i director artístic del Palau de les Arts Reina Sofia, Davide Livermore, i el director de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés, han expressat la seua intenció d'augmentar la seua relació de col·laboració per a impulsar projectes interdisciplinaris "de rellevància internacional" que unisquen l'òpera i les arts plàstiques.
El director del IVAM junto al director del Palau de les Arts.Jpg
El director del IVAM junto al director del Palau de les Arts.Jpg
TATO BAEZA
El director del IVAM junto al director del Palau de les Arts.Jpg

El seu "somni", han asseverat, és crear un projecte de "caràcter plural i interdisciplinari" en què les dues institucions compartisquen "idees, projectes en comú i una agització cultural", amb l'objectiu de "ser capaços de convertir il·lusions i somnis en obres d'art".

Així ho han manifestat este divendres els responsables dels dos centres d'art en la roda de premsa de presentació de les propostes de col·laboració que ja posaran en marxa en la temporada 2016-2017 i que van començar l'any passat.

Entre les iniciatives que tindran lloc en esta ocasió, han anunciat que se celebraran concerts i manifestacions artístiques, amb "obres molt significatives de la col·lecció de l'IVAM", segons ha comentat el seu director. Baix la idea que els visitants "tinguen l'oportunitat de conèixer i estimar les dues institucions".

D'esta manera, cantants del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo de València oferiran un diumenge al mes un concert al museu d'art modern, una activitat que ja s'ha portat a terme durant l'últim any. Livermore també ha destacat que Les Arts traurà a concurs el punt de venda de 'marxandatge', on es podran adquirir productes de les dues institucions artístiques.

A més, la mostra 'Testimonis de l'Art II (diàleg entre lírica i plàstica)' exposarà cinc obres en diferents punts del Palau: 'París', de Markus Lüpertz; 'The Cage', de Magdalena Abakanowicz; 'Conversa amb Brancusi III', d'Alberto Corazón; 'Escala Mecànica', d'Àngels Marco, i 'Opus DCXLV. Homenatge a Robert Smuthson', d'Alberto Bañuelos.

Sobre esta qüestió, Cortés ha afirmat que les obres "queden perfectes i contundents" ja que "donen la impressió d'estar inacabades en un espai tan perfecte i acabat com és el Palau de Calatrava".

"AMOR A PRIMERA VISTA"

Pel que fa a la idea que les dues institucions intensifiquen la seua relació, Cortès ha fet broma: "No sé si ha estat amor a primera vista. Et coneixes, et poses a viure junts, trenques... Anem lent perquè anem lluny. L'amor és així".

Així, el director de l'IVAM ha explicat que tant ell com Livermore tenen "un somni". "Des del renaixement, els artistes treballaven també amb el teatre i l'òpera", ha dit, al que ha afegit que tenen "molt interès a aprofundir ací", al "caràcter plural i interdisciplinari de les arts".

Tot i això, Cortés ha insistit que és una idea que aniran "concretant" i que estan "treballant en això" i ha reconegut que les circumstàncies econòmiques "no són les més adequades". L'objectiu d'esta col·laboració és obtindre "rellevància internacional", sobre el que Livermore ha assegurat que "en poques ciutats s'ha fet alguna cosa així, per a traure el potencial que té València".

Preguntats per major concreció en els projectes en els quals col·laboraran Les Arts i l'IVAM, Livermore ha afirmat que "l'òpera és la suma d'arts", per la qual cosa es pot intentar fer un projecte "en què l'art plàstic puga crear una bona òpera".

A això, Cortés ha afegit que "molts artistes plàstics han elaborat escenificacions o vestidors" i ha destacat que "el més important és la voluntat de crear". "Ni l'IVAM acaba en els murs de l'IVAM, ni el Palau de les Arts acaba en els seus murs tampoc", ha subratllat.

Livermore ha argumentat, per part seua, que busquen "fer un àgora" de Les Arts, en què s'instal·le "el concepte de polis, que els ciutadans ho senten com una ciutat" a la qual acudir a gaudir de l'art.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento