Comunitat Valenciana

Intersindical demana al Consell que incloga la competència lingüística a l'accés de funcionaris a l'administració

  • Intersindical Valenciana ha instat al Consell que la futura Llei de la Funció Pública preveja la competència lingüística dels treballadors de l'administració a l'accés al lloc de treball, amb l'objectiu de "garantir la igualtat" dels valencians i donar resposta a "una reivindicació històrica de la majoria social" de la Comunitat.

Així ho ha plantejat el sindicat a la reunió que ha mantingut este divendres amb el secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades, i la directora general de Funció Pública, Eva Coscollà, per a tractar la futura normativa, segons ha informat Intersindical en un comunicat.

La direcció de la central ha subratllat als representants del Govern autonòmic la necessitat que la Llei de la Funció Pública tinga en compte la competència lingüística per a l'accés a llocs de treball de les administracions públiques valencianes.

Per això, Intersindical presentarà el Consell una proposta concreta perquè siga incorporada en el text articulat de la futura llei, que per a la formació és "necessària i urgent" amb vista a "dissenyar un model de funció pública propi i resoldre els problemes endèmics propis que patix l'actual".

Alhora, el sindicat ha defensat que la normativa tracte de "millorar els servicis a la ciutadania i acabar amb les pràctiques partidistes dels 20 anys de governs conservadors", a més de "recuperar les condicions laborals i acabar amb la precarietat dels interins".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento