Comunitat Valenciana

Les universitats valencianes reclamen la recuperació del sector audiovisual valencià i la reobertura de RTVV

  • Les universitats valencianes han reclamat este divendres la recuperació del sector audiovisual i la reobertura del servici públic de radiotelevisió en la Comunitat, segons han informat en un comunicat.
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre
EUROPA PRESS
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre

Estes universitats, en col·laboració amb la Mesa Sectorial de l'Audiovisual Valencià (MESAV) han llançat este divendres la campanya 'Veus per un nou espai audiovisual'. Es tracta d'un exercici de consulta ciutadana oberta que s'ha desenvolupat en els últims mesos i que ha reunit testimonis d'estudiants, docents, personal administratiu, i ciutadans valencians sense connexió directa amb la universitat, per a conèixer el seu posicionament davant de la nova radiotelevisió pública valenciana.

Una vegada aprovat en les Corts el Consell Rector -tràmit que han respectat "escrupolosament" per a no interferir en el procés-, les universitats valencianes han decidit compartir els fruits d'esta consulta ciutadana i fer-los extensibles a la resta de la ciutadania mitjançant un canal propi de Youtube.

Mitjançant el plantejament de dues preguntes, -per què creus que cal un servici públic de radiotelevisió? i com t'agradaria que fora el futur servici públic de radiotelevisió?-, la campanya "ha arreplegat una resposta unànime de suport cap a una nova RTV pública valenciana", han destacat les universitats.

Els ciutadans demanden una plataforma mediàtica "plural, rigorosa, capaç de compaginar les diferents sensibilitats, ideologies, creences i punts de vista que coexistixen en la nostra comunitat, veraç en les seues obligacions informatives, i flexible en les seues propostes d'entreteniment".

La nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha de fer-se càrrec de la "riquesa" que implica la "diversitat territorial", així com "dels trets que vertebren la nostra identitat cultural comú, amb especial èmfasi en la defensa del valencià com a llengua cohesionadora de l'esmentada identitat cultural".

Amb esta proposta, les universitats valencianes "es posicionen decididament a favor de la defensa de les oportunitats socials, culturals i econòmiques que comportaria una bona gestió de la nova Corporació, independent i transparent davant de la societat valenciana".

"GENERADOR D'OCUPACIÓ"

De la mateixa manera, pretenen recordar "la importància de cuidar un teixit empresarial clau en la nostra comunitat, generador d'ocupació en camps tan diversos com la comunicació publicitària, el doblatge i la subtitulació, la producció de ficció o la gestió cultural audiovisual".

A l'actual context que viu la societat valenciana, "cuidar la comunicació local, la comunicació de proximitat, és necessàriament sinònim d'apostar activament pel progrés econòmic, social, educatiu i cultural per a les noves generacions de valencians i valencianes, en l'estela del que fan des de fa dècades els països més desenvolupats del món", han ressaltat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento