Comunitat Valenciana

La Boatella acusa l'Ajuntament de València de "facilitar i permetre" el turisme de borratxera al centre

  • L'Associació de Veïns i Comerciants La Boatella de València ha acusat el govern local de "facilitar, permetre i imposar el turisme de borratxera" en zona residencial "en contra de les normatives, lleis i drets dels veïns", en especial en una àrea protegida com a Bé d'Interès Cultural (BIC) i declarada acústicament saturada (ZAS).
Vecinos de El Carmen se quejan de las consecuencias del turismo de borrachera
Vecinos de El Carmen se quejan de las consecuencias del turismo de borrachera
ASOCIACIÓN DE VECINOS DE EL CARMEN
Vecinos de El Carmen se quejan de las consecuencias del turismo de borrachera

Així ho ha apuntat en un comunicat en el qual assegura que un sol local al carrer Doctor Chiarri "manté en escac permanent més de 20 comunitats de veïns" i critica que, tot i les "contínues telefonades" a la Policia Local i dels escrits de denuncia enviats a l'alcalde de València, Joan Ribó, "la situació seguix empitjorat".

Segons els veïns, a l'"escàndol" dels "nombrosos grups" que entren i ixen del local, se sumen "situacions agressives i fins a de coma etílic, vòmits i brutícies, salts per damunt dels cotxes" i que, amb posterioritat al tancament, "continua el 'botellot' a la plaça Jesus Maroto i Gonzalez i carrers d'al voltant".

L'entitat exigix que "de manera immediata" s'intercepte a estos grups de turistes, "es prenga la seua filiació, se'ls sancione i davant de possible desacatament es posen a disposició judicial". A més, reclama la revisió de llicències i resolució amb cessament d'activitat d'este tipus d'establiments, i la clausura immediata d'un bloc d'apartaments turístics i hostel "ja denunciats per reiterats escàndols i atemptats contra els drets dels veïns".

"EL PITJOR DE SALOU I MAGALUF"

L'entitat critica que el "pitjor" de Salou i Magaluf "està permès per l'Ajuntament en zona residencial" i lamenta que l'establiment "té completa permissivitat" a València. Com a eixemple, assenyala que es porten a terme "tour de copes" promocionats a través d'establiments d'allotjaments denunciats "reiteradament" per l'associació, un al carrer de la Llotja davant del Monument declarat Patrimoni de la Humanitat i un altre que té en contra una sentència judicial ferma "que li prohibix les seues festes".

A més, afegix que existix un bloc d'apartaments turístics en la mateixa àrea, denunciat fa poc pel 'botellot' en la teulada, sense llicència d'activitat per estar en zona residencial, "amb el mateix tipus de turisme de borratxera, creant tots ells una situació que atempta contra els drets dels veïns al descans i a un habitatge en condicions d'habitabilitat, a més d'incomplir normes i legislació en vigor".

Segons l'associació, "les restes de brutícia, botellot i vòmits" poden ser presenciats pels estudiants del col·legi Santa Teresa (Infantil i Primària) i dels alumnes de l'Institut del Carme, els dos centres situats a la zona de confluència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento