L'Hospital de la Ribera recull més de tres quilos de cabells per a fer perruques per a dones amb càncer de mama
L'Hospital de la Ribera recull més de tres quilos de cabells per a fer perruques per a dones amb càncer de mama HOSPITAL DE LA RIBERA

Esta iniciativa solidària ha tingut lloc durant tot el matí en el mateix hospital, que ha invitat qualsevol persona a donar el seu cabell per a la causa, segons ha informat La Ribera en un comunicat.

Tot el cabell recollit es destinarà a l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) per a la fabricació de perruques per a dones afectades per la malaltia. L'acte solidari s'ha realitzat en col·laboració amb l'associació Dones Afectades de Càncer de Mama d'Alzira (DACMA) i l'Institut Jarque Centre Capil·lar, qui ha participat desinteressadament aportant perruquers i instruments de perruqueria.

També amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Càncer de Mama, el Departament de Salut de La Ribera ha organitzat un 'Pink Day' entre els seus treballadors, que han acudit al seu lloc de treball amb algun element rosa entre el seu uniforme, com mocadors, canelleres o sabatilles.

El càncer de mama és el tumor més freqüent en les dones espanyoles i representa un important problema de salut en la nostra societat, per la seua elevada incidència i per les seues repercussions físiques i psicològiques.

Actualment l'Hospital d'Alzira diagnostica cada anys uns 200 nous casos, si bé els últims anys "les tècniques diagnòstiques i terapèutiques han avançat molt i estan permetent arribar a taxes de supervivència superiors al 80%", com ha destacat el cap del Servici d'Oncologia del centre, el doctor José Miguel Cuevas.

En este sentit, ha recordat que el centre té una Unitat de Mama interdisciplinària "situada en l'avantguarda espanyola" en el tractament de les patologies mamàries, especialment del càncer. Este departament integra especialistes en Anatomia Patològica, Cirurgia General, Cirurgia Plàstica, Radiologia, Radioteràpia, Oncologia, Medicina Nuclear i Infermeria.

"Tots ells en perfecta coordinació amb els professionals del Centre de Salut Pública i d'Atenció Primària, que desenvolupen les tècniques de cribratge vitals per a incrementar el nombre de diagnòstics precoços", ha subratllat l'oncòleg.

170 PACIENTS A LA SETMANA

Esta unitat atén una mitjana de 170 pacients a la setmana i es caracteritza per l'aplicació de tècniques innovadores com les teràpies individualitzades a partir de l'estudi genètic de les característiques del tumor del pacient o la utilització de la tecnologia de mamografies en tres dimensions.

Alhora, la Unitat de Mama de l'Hospital d'Alzira ha estat una de les primeres a Espanya a utilitzar de manera sistemàtica la ressonància magnètica per determinar les característiques dels tumors de mama i decidir millor el tractament a seguir, el que li ha valgut premis nacionals i internacionals.

Consulta aquí más noticias de València.