València llança globus "d'esperança" per a recordar la importància del diagnòstic precoç en combatre el càncer de mama

València llança globus "d'esperança" per a recordar la importància del diagnòstic precoç en combatre el càncer de mama

València llança globus "d'esperança" per a recordar la importància del diagnòstic precoç en combatre el càncer de mama
València llança globus "d'esperança" per a recordar la importància del diagnòstic precoç en combatre el càncer de mama (EUROPA PRESS)
Ampliar
  • La ciutat de València ha celebrat una solta simbòlica de globus de color rosa per a llançar un missatge d'esperança el dia Mundial contra el Càncer de Mama, una malaltia el pronòstic de la qual ha millorat notablement gràcies, entre d'altres factors, a les campanyes de prevenció i diagnòstic precoç.

L'acte central de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) s'ha portat a terme en l'esplanada de la Plaça de Bous de la capital del Túria i ha comptat amb la presència de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, el president d'AECC, Tomás Trénor; la regidora delegada de Sanitat i Salut de l'Ajuntament de València, Maite Girau, i la diputada de Benestar Social, Mercedes Belenguer.

Carmen Montón ha llançat "un missatge d'esperança", ja que, tot i que el tumor de mama seguix sent el més freqüent entre les dones, "el pronòstic ha millorat notablement reduint-se progressivament la mortalitat i millorant la qualitat de vida".

"Des de la Conselleria -ha continuat- som conscients que un diagnòstic cada vegada més precoç salva vides, per esta raó animem a participar en els programes de cribratge, al mateix temps que treballem al costat de professionals i pacients per a estendre a tots els departaments de la Comunitat un circuit ràpid per a dones amb sospita de càncer de mama, que acurte temps, tant en el diagnòstic com l'accés als tractaments".

SUPERVIVÈNCIA DEL 96% A L'ANY

Segons dades facilitades per la Conselleria, en 2014 es van diagnosticar 3.231 casos nous de càncer de mama en la Comunitat en edats compreses, sobretot, entre els 65 i els 69 anys, és el tumor més freqüent. Tot i això, la supervivència supera la xifra de 96% a l'any de diagnòstic i del 78% als 10 anys.

Part de l'èxit d'estes xifres es deu a la detecció de tumors en estadis cada vegada més primerencs. Els programes de detecció de prevenció de càncer de mama que té establits la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en tots els departaments van incloure en 2015 un total de 315.631 dones, el 73,4% de les quals van participar realitzant-se una mamografia.

A l'acte ha acudit també el cap del Servici d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Arnau de Vilanova, Antonio Llombart, qui ha recalcat que "la qualitat de la cobertura assistencial del càncer de mama a la Comunitat Valenciana i en altres territoris de l'Estat és molt alta".

Això fa que les taxes de supervivència seguisquen millorant. Actualment, ha apuntat l'expert, este índex se situa a Espanya sol un punt per baix de França, que compta "segurament amb la cobertura sanitària més perfecta" i, a més, "en moltes dades estem per damunt dels Estats Units".

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2867010/0/val-ncia-llanca-globus-desperanca-per-recordar-import-ncia-diagn-stic-precoc-combatre-c-ncer-mama/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios