Comunitat Valenciana

Descobert un nou jaciment de dinosaures a Morella (Castelló) amb peces de grans dimensions

  • L'equip de paleontòlegs encapçalat per José Miguel Gasulla està treballant en un nou jaciment de dinosaures trobat en la Masia de Romey de Morella (Castelló), on les primeres restes trobades evidències que pot ser "molt destacat", amb peces de grans dimensions.

En esta primera fase d'intervenció s'ha fet una estabilització del jaciment, tenint en compte que estava en un talús on afloraven les restes fòssils en perill de destrucció. A més de fer l'estabilització, s'han trobat una sèrie d'elements ossis que pertanyen en la cintura pèlvica i la cua d'un dinosaure sauròpode de gran mida, segons ha informat l'Ajuntament de Morella en un comunicat.

José Miguel Gasulla ha destacat que "es tractaria d'un lloc clàssic de la paleontologia morellana, a més que este dinosaure presenta un registre escàs en la Formació". Segons ha dit, este jaciment donarà nova informació cap a les faunes de dinosaures que convivien amb el gènere Morelladon fa 125 milions d'anys i, a més, "s'afegix un nou punt d'interès paleontològic a la comarca".

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollès, que va visitar el jaciment i va poder vore, al costat de la regidora de Cultura, Rocío Querol, tot el treball dels professionals, ha dit que "este jaciment és una nova mostra de la potencialitat a nivell patrimonial i també turístic que té Morella i tota la comarca dels Ports en el món del dinosaures".

El primer edil ha volgut agrair d'una manera especial "el treball dels professionals en el jaciment, la col·laboració de la propietat de la masia i al veí de Morella que va trobar inicialment les primeres evidències que podria haver un jaciment important".

Gràcies a l'acord fa uns mesos, per part de la Generalitat Valenciana, estes peces del nou jaciment, com altres de jaciments que s'estan treballant de Morella i la resta de la comarca, podran ser dipositades en Museus de Morella i, per tant, s'evita el trasllat a un altre lloc i es permet que després es puga fer el treball de restauració i estudi en la pròpia població.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento