Comunitat Valenciana

L'exgerent de la Jaume II nega 'mossegades' i diu que tenia massa treball per a ficar-se "en estes festes"

  • VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)
Vicente Burgos a su salida del juzgado
Vicente Burgos a su salida del juzgado
EUROPA PRESS
Vicente Burgos a su salida del juzgado

Vicente Burgos, exgerent de la Fundació Jaume II El Just i exmarit de l'exregidor de Cultura a l'Ajuntament de València María José Alcón, ha negat haver rebut comissions il·legals d'empreses a les quals la Regidoria de Cultura va adjudicar diversos contractes, i alhora ha defensat que "no és un pecat" haver "col·laborat" amb esta administració pública. També ha defensat que tenia "massa treball" per a ficar-se "en este tipus de festes".

Burgos estava citat a declarar este dimecres com a investigat en una de les peces del cas Imelsa que instruïx el Jutjat número 18 de València, la relativa a presumptes irregularitats en contractes de la Regidoria de Cultura. Prèviament a Burgos també han declarat l'exdirector general de Cleop Alejandro Serra i el representant de l'empresa Estudi Mètodes de la Restauració, Carlos Vicente Gil.

Burgos, en la seua declaració davant del jutge, ha negat haver comès cap irregularitat quan ostentava el càrrec de gerent de la Fundació Jaume II El Just, i ha negat també haver rebut comissions il·legals o haver participat en cap trama per a arreglar contractes públics a canvi de diners.

A la seua eixida del jutjat, ha explicat als mitjans de comunicació que "en absolut" admet les 'mossegades' que s'estan investigant: "Jo no he vist que estiga o haja pogut estar implicat en res. Es tracta de contractes que depenen d'una altra institució que no era la Generalitat en este assumpte", ha declarat.

En esta línia, ha aprofitat per a criticar el comportament de Benavent, qui l'ha acusat de portar-se comissions il·legals en la trama Imelsa: "No hi ha més que la seua pròpia paraula, de manera genèrica i indeterminada, gairebé estrambòtica. Davant d'això... què hi farem? Ens toca fer-nos càrrec", ha lamentat. "Al final -ha afegit- hauran d'acreditar-se moltes coses. Hi ha altres que sembla que puguen estar més acreditades per gravacions, àudios i coses d'estes", ha puntualitzat.

Sobre esta qüestió, en ser preguntat per les declaracions de Benavent, qui ha assenyalat que tots dos, juntament amb Alcón, formaven un triangle perfecte de corrupció, ha respost: "Que fort, no?; Ha explicat això amb detalls?; O per a ell un detall és a dir estos dos eren..?; Amb la meua exdona?; A la qual no veia per a res?; En quin cap cap? Jo tenia massa treball per a ficar-me en este tipus de festes".

"Benavent -ha prosseguit- haurà d'acreditar tot això. Són acusacions francament greus". Li ha demanat que si assumix les seues responsabilitats, "i ho fa motivat pel seu viatges cosmològic o per altres circumstàncies, que ho assumisca. Però que no intente amb això repartir el que no es repartix, que és la responsabilitat", ha postil·lat. "Desconec francament per quina i quina és la motivació de Benavent per ara, al cap de tant de temps, vindre i implicar-me en esta història", ha dit.

UN ACARAMENT

L'investigat ha afegit que no considerava Benavent el seu amic: "A Benavent el vaig conèixer molt jove. Vaig ser secretari general de Noves Generacions del PP i Marcs tenia l'edat idònia per a estar per allà, però res més". Per esta raó, no entén per què Benavent vol desacreditar-lo i ha avançat que no descarta plantejar un acarament amb ell si els seus advocats ho estimen oportú.

Preguntat per si de cas la fundació col·laborava amb l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de València, ha indicat que "clar que sí", però ha puntualitzat que igual que ho feia amb la Regidoria de Castelló, Alacant, amb la Diputació, etc. "No hi ha cap tipus de pecat, és la normalitat entre les normalitats", ha asseverat.

Finalment, ha afirmat que ningú li ha preguntat durant el seu interrogatori per la salut de la seua exdona, María José Alcón -qüestionada per alguns lletrats-. Interpel·lat per si de cas considera que està en condicions de prestar testimoni, ha respost: "No la veig des de fa molt temps i d'este tema no vull contestar".

Per la seua banda, tant Alejandro Serra com Carlos Vicente Gil han coincidit en exposar davant del jutge que amb l'exgerent d'Imels Marcos Benavent mantenien una relació institucional i protocol·lària, "no personal", i han negat haver pagat algun tipus de comissió per a obtindre adjudicacions de la Regidoria de Cultura, segons han indicat a Europa Press fonts coneixedores del procediment. Tampoc se'ls va arribar a demanar esta comissió, han advertit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento