Comunitat Valenciana

Puig advoca davant de la possible investidura de Rajoy per un debat en el qual totes les propostes siguen "respectades"

  • CASTELLÓ, 19 (EUROPA PRESS)
Puig en imagen de archivo
Puig en imagen de archivo
EUROPA PRESS
Puig en imagen de archivo

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha advocat, davant de la possible investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern, per un debat dins del PSOE "serè, laic, en què es facen totes les propostes i totes siguen respectades i absolutament dialogades i que tot el món en este debat compte amb el respecte dels altres". "Jo he dit per activa i per passiva quin és el meu procedir, i el meu procedir ara mateix és escoltar, i després d'escoltar decidirem", ha afegit.

Puig ha realitzat estes declaracions durant una visita a Castelló per a participar en l'obertura de la I Jornada Internacional d'Innovació després de ser preguntat per la posició del PSPV en el debat obert en el PSOE respecte a l'abstenció en la investidura de Rajoy.

Sobre esta qüestió, el cap del Consell ha assenyalat que, després del debat, caldrà prendre una decisió "a favor dels interessos dels ciutadans i de l'interès d'aquells que representem".

Després de preguntar-li pel seu posicionament personal, Puig ha indicat que no se'n va a pronunciar hui sobre esta qüestió, doncs el que està fent és escoltant els militants, els dirigents, les persones que es volen dirigir a ell, amb les quals va a estar parlant estos dies "intentant fer un diàleg obert, laic i sense posicions tancades i que finalment produïsca un resultat que serà visible diumenge que ve".

"Cal tindre en compte que estem en una situació complicada, que desgraciadament al final és el PSOE, perquè els partits s'han esborrat, el que ha d'ajudar a sortir d'este embull monumental", ha afegit.

Respecte a si fins al diumenge no se sabrà la seua opinió, Puig ha insistit que "hui per descomptat no". "La meua opinió l'he referit moltes vegades, i és que ha d'haver un debat serè i en això estem, i veient totes les conseqüències que té la presa de decisions", ha recalcat.

ELECCIONS

Segons Puig, els ciutadans després de les eleccions "van dir el que van dir i sembla que els actors polítics no els han fet massa cas" i, sobre esta qüestió, ha subratllat que "intentar dir-li als ciutadans una altra vegada que són ells els que han de canviar d'opinió per desembussar esta qüestió em sembla bastant irresponsable".

Pel que fa a si ell és partidari de la disciplina de vot, ha apuntat: "Nosaltres acatarem i respectarem la majoria, doncs ho hem fet sempre. Jo ho vaig fer quan em van desautoritzar i no vaig poder fer l'Entesa -al Senat-, pel que és evident que en un partit democràtic, quan es prenen les decisions, estes afecten tots".

Tot i això, ha destacat que "és evident que, prèviament a la decisió, tot el món té dret a opinar i a exposar la seua posició". "Jo he dit per activa i per passiva quin és el meu procedir, i el meu procedir ara mateix és escoltar, i després d'escoltar decidirem", ha afegit.

Interpel·lat sobre el fet que hi haja molts alcaldes que s'han mostrat favorables al 'no' en la investidura de Rajoy, Puig ha dit que les discrepàncies formen part del debat democràtic. "El PSOE és un partit democràtic, mentre que altres partits no tenen massa concepció democràtica, que ací no funciona així, i jo respectaré a tots els meus companys, tinguen la posició que tinguen", ha insistit.

PREOCUPACIÓ

En qualsevol cas, el president del Consell ha aclarit que per a ell la "màxima preocupació" ara mateix és la governabilitat de la Comunitat Valenciana, "i això em dedico en cos i ànima".

Preguntat per si de cas el preocupa la tensió que des de Ferraz s'ha traslladat al PSPV després que l'agrupació local de Torrent haja posat el quadre de l'expresident del Govern Felipe González al revés, Puig ha admès que "és un moment complicat" però ha subratllat que el PSOE "ha viscut moments molt complicats, i ara mateix, el PSOE, com sempre, dóna suport a l'interès general dels ciutadans, i en el moment de debat tot el món ha de tindre el suficient respecte als qui no pensen com ell".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento