Comunitat Valenciana

Condemnen a huit mesos de presó la dona que va intentar matar el seu gos amb antidepressius perquè els molestava

  • El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Paterna (València) ha condemnat a huit mesos de presó una dona que va intentar matar el seu gos amb antidepressius perquè assegurava que l'animal els molestava.
Shippo en el veterinario
Shippo en el veterinario
AYUNTAMIENTO DE BURJASSOT
Shippo en el veterinario

Així ho ha informat en un comunicat l'Ajuntament de Burjassot, la Policia Local del qual va denunciar la dona, de 55 anys i veïna del municipi, per un presumpte delicte de maltractament animal. En el juí, celebrat pel procediment ràpid, s'ha assolit una conformitat entre les parts.

El jutjat considera a la denunciada autora d'un delicte de maltractament animal, previst i penat a l'article 337.1.a) i 337.2.a) del Codi Penal. La Societat Protectora d'Animals de Burjassot (SPAB), que ha exercit l'acusació popular, ha estat representada desinteressadament per l'advocada Olga Camps, sòcia de l'entitat i regidora de Benestar Animal de la població.

Els fets considerats provats exposen que la dona va administrar a la seua mascota -anomenada Shippo-, almenys cinc pastilles antidepressives de diferents fàrmacs "amb l'única finalitat d'acabar amb la vida de la seua mascota, al·legant que esta suposava una càrrega per a la seua persona".

Shippo, que ha estat atès en dues clíniques veterinàries de Burjassot, es troba fora de perill i al compte dels voluntaris i voluntàries de la SPAB. A més dels huit mesos de presó, a la dona se li imposen dos anys de privació del dret a la tinença i guarda d'animals i al decomís del gos.

Segons ha informat esta setmana el consistori, la dona s'havia presentat en una clínica veterinària amb el seu gos, al·legant, amb signes de penediment, que havia intentat acabar amb la seua vida administrant-li pastilles antidepressives afegint com a principal motiu que el gos "els molestava".

Des de la clínica es van posar en contacte ràpidament amb la inspectora responsable de la Unitat de Protecció Animal de la Policia Local de Burjassot (UPAN) per a comunicar els fets, i alhora van remetre a l'animal a un hospital veterinari.

Agents de la Policia Local es van presentar en el domicili de la dona per a informar-li que havia incorregut en un presumpte delicte de maltractament animal. La sentència s'ha dictat este dimarts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento