Comunitat Valenciana

Mislata posa en marxa el banc d'ADN caní per a perseguir els excrements en la via pública

  • L'Ajuntament analitzarà l'ADN dels excrements que trobe pel carrer per a sancionar després als propietaris.
  • Abans de finalitzar l'any, tots els gossos hauran d'estar censats al banc, amb una senzilla analítica de sang o saliva.
  • Les sancions per orinar i defecar en la via pública arriben als 300 euros per als quals ho facen en àrees de jocs infantils.
Cartel de la campaña de Mislata contra los excrementos caninos
Cartel de la campaña de Mislata contra los excrementos caninos
AYUNTAMIENTO DE MISLATA
Cartel de la campaña de Mislata contra los excrementos caninos

L'Ajuntament de Mislata (València) ha decidit posar en marxa una campanya d'anàlisi de l'ADN caní, baix el lema 'Ell sí ho faria', amb la qual pretén acabar amb els excrements als carrers de la població. Mislata es convertirà en el primer municipi de l'àrea metropolitana, juntament amb Alboraia, a elaborar un banc genètic de tots els seus gossos.

Després de moltes accions de conscienciació i de construir 'pipicans' a totes zones del nucli urbà, la Regidoria de Sanitat de Mislata dóna "un pas més en la seua batalla contra les caques de gos" i ho fa amb un projecte "innovador" que pretén que siga el definitiu.

El subtítol de la campanya, 'No et faces el despistat, et seguirem la pista', "no deixa lloc a dubtes sobre quina és la intenció municipal", ha destacat l'Ajuntament. El consistori ha decidit plantar-li cara al problema dels excrements de gos i analitzarà l'ADN dels excrements que trobe pel carrer per a sancionar després als propietaris.

Mislata es convertix així en el primer municipi de l'àrea metropolitana juntament amb Alboraia a elaborar un banc genètic de tots els seus gossos, a partir d'una senzilla analítica de sang o saliva que els propietaris de mascotes estan obligats a fer, tal com establix l'Ordenança Municipal de Tinença i Protecció dels Animals Domèstics.

L'Ajuntament va llançar ahir dimarts la campanya per a informar a la ciutadania i especialment als propietaris de mascotes de l'obligatorietat d'inscriure als gossos en el cens municipal, en el cas que encara no ho hagen fet, abans del 31 de desembre de 2016.

Una vegada censats, l'Ajuntament els informa del procés que han de seguir i que, com ha explicat la regidora de Sanitat, Maika Tarín, és senzill: "Simplement han d'acudir a un centre veterinari col·laborador i fer, de manera ràpida i senzilla, una extracció de sang. En el cas d'exemplars de mida xicoteta, s'obté una mostra de saliva".

Aquesta prova és gratuïta per a tots els gossos inscrits en el cens abans de final d'any. Finalitzat el termini, serà el propietari qui haja de pagar l'extracció. La mostra servirà per a poder associar els excrements trobats en la via pública amb el propietari del gos responsable de l'esmentada deposició.

El personal de Nemasa, que realitza la neteja viària, quan detecte un excrement al carrer, recollirà una mostra i s'enviarà al laboratori. Els seus resultats es confrontaran amb el banc genètic per a determinar amb exactitud el nom del gos i el del seu propietari.

Perquè el procediment tinga validesa, la Policia Local garantirà a cada moment la cadena de custòdia, des de la recollida fins a la seua arribada al laboratori.

Sancions de fins a 300 euros

Les sancions van des dels 100 euros per orinar en el mobiliari urbà, els 200 euros per no recollir les deposicions fecals o els 300 euros per deixar que els animals orinen o defequen en àrees de jocs infantils.

A més, els propietaris que no tinguen censats als seus gossos rebran una sanció de 300 euros i un termini màxim d'un mes per a fer-ho de manera obligatòria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento