Comunitat Valenciana

Trovam!-Pro Weekend es reinventa com fira valenciana de la música amb 60 concerts i 300 professionals

  • La fira musical Trovam!-Pro Weekend, que es farà del 10 al 13 de novembre a la ciutat de Castelló, oferirà més de 60 concerts -a càrrec de noms tan destacats com Carles Santos, Manel o Aspencat, entre d'altres- i reunirà al voltant de 300 professionals del sector per a "enfortir i vertebrar" esta indústria cultural. Així, i després de tres edicions anteriors celebrades des de 2013, el Trovam! comença una nova etapa per a transformar-se en "la gran Fira Valenciana de la Música".
Manel
Manel
MANEL
Manel

Així s'ha destacat a la presentació de la programació, que s'ha portat a terme este dimarts al teatre Principal de València i a la qual han assistit el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz; el director de Trovam, Joan Gregori; i el codirector de Pro Weekend, Iván Chabrera.

Alhora, han acudit representants d'altres entitats participants, com la Diputació de Castelló, la Universitat Jaume I (UJI) i el Col·lectiu Ovidi Montllor. També col·laboren en la present edició la Diputació de València, l'Agència Valenciana de Turisme, i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Trovam!-Pro Weekend arranca així amb energies renovades per a configurar-se com "una plataforma de dinamització musical i cultural i un lloc de debat professional per analitzar i desenvolupar les eines necessàries que construïsquen un sector musical fort que siga estratègic des del punt de vista social i econòmic".

En este sentit, Vicent Marzà ha subratllat que el projecte entronca amb diversos eixos del Pla Estratègic 'Fes Cultura', com la vertebració del territori, la potenciació de la música en viu, la cooperació interinstitucional, la consolidació dels sectors culturals i creatius i la internacionalització, ha enumerat.

Per esta raó, ha explicat que la Conselleria, a través de l'Institut Valencià de Cultura, contribuïx amb una partida de 25.000 euros, així com en l'actuació del Cor de la Generalitat amb Carles Santos i la donació al VAM dels ingressos en taquilla de totes les actuacions que es fan a l'Auditori de Castelló.

Per la seua banda, l'edil Verònica Ruiz ha asseverat que el Trovam és "una porta oberta per a exportar" la creativitat musical valenciana i, al mateix temps, "una finestra per a deixar entrar la llum" amb les propostes procedents d'altres llocs. Ha ressaltat també la cooperació de les diferents administracions i el major suport pressupostari, no com en èpoques anteriors "quan es donava un suport ínfim per fer la foto".

PRESÈNCIA DE DONES

El director del Trovam, Joan Gregori ha considerat que l'oferta de la trobada és "equilibrada" artísticament, en gènere -més d'un 40% dels participants són dones- i territorialment. Ha postil·lat que els impulsors de la iniciativa "han tocat a totes les portes" per a recollir ajuda i ha confiat que, algunes institucions com la Diputació d'Alacant que enguany no s'han sumat "ho facen a partir de l'any que ve a mesura que vagen veient el creixement", ha dit.

En el capítol de concerts, més de 60 grups actuaran entre el 10 i el 13 de novembre en els diferents escenaris de la capital de la Plana. Les bandes de la Comunitat copen el cartell però també s'ha invitat a artistes d'altres llocs, com Madrid, Barcelona, Saragossa i Múrcia. Tot amb la intenció de donar a conèixer programadors i al públic en general les propostes musicals més interessants del moment: presentacions de discos, nous projectes musicals i artistes emergents.

Pel que fa a l'agenda professional, s'ha programat una desena de taules rodones, debats i presentacions, en les que s'abordaran qüestions com les fortaleses i les debilitats del sector musical valencià o els reptes de futur.

A més, la fira tindrà la presència de les directores i responsables de les principals fires mediterrànies: el Mercat de Música Viva de Vic, la Fira Mediterrània de Manresa, i la Fira B! de les Illes Balears. Tot amb la intenció de crear un circuit de fires mediterrànies que dinamitze els intercanvis professionals i creatius.

A més de la unió del Trovam! amb el Festival Pro Weekend, el certamen té la participació de les principals associacions empresarials valencianes del sector: l'associació de Promotors Musicals, els Editors Musicals Valencians Associats, l'associació de Sales En Viu, o el Col·lectiu Ovidi Montllor.

La incorporació d'este últim col·lectiu farà que, per primera vegada, la gala de lliurament dels Premis Ovidi 2016 es farà el diumenge 13 de novembre a l'Auditori de Castelló.

ENTRE 4.000 I 6.000 ASSISTENTS

L'esdeveniment espera congregar a entre 4.000 i 6.000 assistents i aconseguir un impacte econòmic d'uns 300.000 euros. Alhora, més de 150 persones treballaran de manera directa o indirecta en les activitats, segons les dades facilitades pels responsables.

Les entrades dels concerts que tindran lloc a l'Auditori, el Teatre Principal i el Teatre del Raval de Castelló ja estan a la venda en www.notikimi.com i www.firatrovam.com. El seu preu va dels 2 als 15 euros.

L'entrada al concert inaugural de Manel, el dijous 10 de novembre, dóna accés als Showcases de les 18.00 hores, que comptaran amb les actuacions de Gener, Ona Nua, Donallop, Solar i Geografies. La resta de concerts que se celebraran en la plaça Major i la plaça de Santa Clara tenen caràcter gratuït.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento