La Guàrdia Civil desmantella una organització que explotava dones sexualment

La Guàrdia Civil desmantella una organització que explotava dones sexualment

  • La Guàrdia Civil ha desmantellat, en el marc de l'operació 'Etéreo', un grup dedicat al tràfic de blanques amb fins d'explotació sexual, prostitució coactiva, blaqueig de capitals i pertinença a grup criminal.

L'operatiu s'ha desenvolupat en diverses províncies i s'ha detingut a set búlgars (sis homes i una dona), de nacionalitat búlgara i edats compreses entre els 23 i 49 anys. En esta operació han estat alliberades quatre dones que estaven sent explotades per l'organització.

Segons ha informat la Comandància, l'operació ha començat el març, quan l'Equip Dona-Menor (EMUME) de la Guàrdia Civil d'Alacant va tindre coneixement de l'existència d'un grup de persones que captaven dones en altres països i després les traslladaven a Espanya per a explotar-les sexualment.

Els agents van determinar que les dones eren captades en entorns desfavorables i de pobresa de Bulgària a les quals prometien el pagament d'una determinada quantitat de diners en un breu espai de temps. En el cas de no convèncer-les utilitzaven la violència i intimidació.

Alhora, la Guàrdia Civil va poder comprovar que les dones havien estat alliçonades per l'organització sobre com havien d'actuar en cas d'un control policial o detenció, com comportar-se a l'hora d'exercir la prostitució i què havien de fer amb els diners que guanyaven en els contactes sexuals amb els clients. Normalment els guanys obtinguts eren íntegres per al proxeneta, procurant este la inversió mínima en la víctima i els seus familiars.

A més, els agents han pogut determinar que l'organització distribuïa a les dones segons el seu caixet. Si estos consideraven que físicament podien obtindre molts clients les portaven als anomenats "clubs de luxe" i la resta eren traslladades al carrer o llocs de menor entitat per a exercir la prostitució.

Per a obtindre majors ingressos l'organització desplaçava a les víctimes per diferents punts de la geografia espanyola: Benalmádena (Màlaga), Las Palmas de Gran Canària, Benidorm (Alacant), Palma de Mallorca i Eivissa (Illes Balears).

Dels set detinguts tres han ingressat a la presó i els quatre restants han quedat en llibertat amb càrrecs, amb mesures restrictives de llibertat. Un dels arrestats, considerat el "líder", ja havia estat condemnat anteriorment per tracta d'éssers humans en diversos països i estava sent buscat a escala internacional.

En l'explotació de l'operació han participat Unitats de Seguretat Ciutadana (USECIC) de les diferents províncies on s'han practicat les detencions (Alacant, Màlaga i Gran Canària), agents de les corresponents Unitats Tècniques de policia Judicial (UTPJ) i membres de policia de Bulgària.

Les investigacions continuen obertes i no es descarten més detencions en els pròxims dies, en coordinació amb les Autoritats Judicials de tercers països.

226 VÍCTIMES ALLIBERADES

La Guàrdia Civil ha portat a terme des de començament d'any un total de 54 operacions, 16 han estat relacionades amb la tracta d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, 35 amb tracta de per a l'explotació laboral i 3 amb matrimonis forçats. En estes accions la Guàrdia Civil ha alliberat 226 víctimes i ha detingut 122 persones.

Esta activitat delictiva afecta cada any, segons l'Organització Internacional del Treball, uns 2,5 milions de persones, en la seua majoria dones i xiquetes a tot el món, negoci que mou uns 7.000 milions de dòlars.

A l'últim Consell de Ministres es va aprovar la Declaració del Govern amb motiu del Dia Europeu contra la Tracta d'Éssers Humans, que se celebra el 18 d'octubre.

Consulta aquí más noticias de Alacant.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2865326/0/gu-rdia-civil-desmantella-organitzacio-que-explotava-dones-sexualment/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios