Jordi Mañes serà investit este dimarts doctor 'honoris causa' per la Universitat de Cluj-Napoca (Romania)

Jordi Mañes serà investit este dimarts doctor 'honoris causa' per la Universitat de Cluj-Napoca (Romania)

  • El catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de València, Jordi Mañes Vinuesa, rep este dimarts el títol de doctor 'honoris causa' de la Universitat de Medicina i Farmàcia Iuliu Hatieganu, de Cluj-Napoca, Romania, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

Mañes ha col·laborat activament durant més de vint anys amb la Universitat de Cluj-Napoca promovent intercanvis d'estudiants i professors en el marc dels programes europeus Tempus i Erasmus, així com en activitats investigadores a l'àmbit de la Bromatologia i Seguretat Alimentària. La 'laudatio' serà llegida per la vicerectora d'investigació de la universitat romanesa, Felicia Loghin.

Jordi Mañes (Torreblanca, 1953) és llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Granada (1976) i doctor per la Universitat de València (1980), en què ha desenvolupat tota la seua carrera docent i investigadora. Ha estat vicedegà de la Facultat de Farmàcia, entre 1986 i 1992, i després degà, entre 1992 i 1998.

A més ha estat director del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. Durant més de 20 anys el professor Jordi Mañes ha realitzat una intensa activitat i ha promogut la mobilitat dels estudiants de grau i doctorat, i de professors en el marc dels programes europeus Tempus i Erasmus.

Com a catedràtic de Nutrició i Bromatologia, ha dirigit diferents projectes d'investigació regionals i nacionals sobre anàlisis de principis actius en medicaments i fluids biològics humans en una primera etapa, i després, sobre la presència de contaminants químics i biològics en aigües naturals i aliments produïts i/o consumits als països mediterranis.

A dia de hui la seua activitat investigadora està centrada en la promoció i cohesió del grup d'investigació que coordina, per tal de guanyar projecció internacional al camp de l'avaluació del risc per micotoxines i en l'obtenció d'aliments més segurs, segons les mateixes fonts.

Té sis sexennis d'investigació i ha participat en la publicació de 240 articles científics, la presentació de 265 comunicacions a congressos nacionals i internacionals i la publicació de 25 capítols en llibres d'aliments i alimentació. A més, ha dirigit 22 tesis doctorals.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2865302/0/jordi-manes-ser-investit-este-dimarts-doctor-honoris-causa-per-universitat-cluj-napoca-romania/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios