Comunitat Valenciana

Carolina Punset deixa el Comité Executiu de C's en no sentir-se identificada amb la direcció

  • D'aquesta forma, renuncia a seguir com a responsable de medi ambient i territori de la formació taronja.
  • Continuarà defensant com a eurodiputada de C's "els valors que a l'origen em van portar a unir-me a aquest projecte".
  • El passat 9 d'octubre va nomenar tros de tela a la Senyera.
Carolina Punset
Carolina Punset
EUROPA PRESS
Carolina Punset

L'europarlamentària de Ciutadans (C's) Carolina Punset ha dimitit com a membre del Comitè Executiu del partit i, per tant, ha presentat la seua renúncia a seguir exercint el seu càrrec com a responsable de medi ambient i territori.

Punset explica en un comunicat que les raons de la seua dimissió del Comitè Executiu són dos. La primera, segons indica l'exdiputada valenciana, "té a veure amb el fet que no em sent identificada amb la major part de les decisions estratègiques preses per la direcció del partit" i "tampoc aconseguisc unir suficients suports com per a determinar cap canvi de posició". Per tant, considera que la seua tasca dins del comitè s'ha tornat "estèril".

La segona raó, afegeix, té a veure amb "mantindre la coherència amb els principis fundacionals de Ciutadans. Partit identificat amb la tradició il·lustrada, els valors laics, socials i progressistes, que tenia com a propòsit irrenunciable, la desarticulació de qualsevol tipus de nacionalisme, incloent el regionalisme no independentista".

Considera que "llevat d'honroses excepcions", a la Comunitat Valenciana "la direcció del partit no ha sabut afavorir unes estructures orgàniques propícies per al foment d'aquests valors". En qualsevol cas, ha dit ser conscient que "és inevitable que en la gestió de les decisions d'un grup polític existisquen diverses opinions, i fins i tot dissensions puntuals com és el cas, i que això no és obstacle per a abandonar un projecte".

"En comunitats polítiques modernes, els partits polítics segueixen sent, si no els únics, sí els millors instruments de transformació de la societat", destaca. Per aquesta raó, anuncia que seguirà defensant des del seu lloc com a eurodiputada de Ciutadans, "no només els valors que a l'origen em van portar a unir-me a aquest projecte, sinó també l'encesa defensa del medi ambient que mai he abandonat".

Segons la seua opinió, "a Espanya fa falta un partit reformista, transversal i que combata el que entenc que són les dues grans xacres de la política espanyola, el sectarisme d'esquerres i dretes i el nacionalisme".

"Tinc la seguretat que tant els meus companys de partit com el meu president, Albert Rivera, continuaran lluitant dia a dia per a aconseguir que Ciutadans ocupe aquest paper", conclou Carolina Punset.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento