Comunitat Valenciana

Soler critica el tracte "displicent" del Govern a valencians en rebutjar 38 milions per a transport metropolità

  • El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha qualificat com un "problema de primer nivell" el tractament "displicent" del Govern a les necessitats dels valencians, en rebutjar Hisenda la petició feta pel Consell d'incloure una partida pressupostària amb almenys 38 milions d'euros per a finançar el transport metropolità de València.

Així ho ha indicat Soler als mitjans de comunicació, abans de mantindre una reunió de treball amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, per a tractar temes relacionats amb el finançament local, en ser preguntat pel rebuig del Govern a la petició de la Generalitat de 38 milions per al transport metropolità de València.

Sobre esta qüestió, el conseller ha criticat que es tracta d'"una mostra més" d'una situació d'"invisibilitat dels problemes específics" dels valencians que "no pot durar" perquè no només està el metropolitana a València, sinó també ha remarcat que caldrà abordar la d'Alacant, Elx o Castelló de la Plana. "Volem començar de manera reservada i prudent, però ni això", ha lamentat.

Soler ha advertit que la Comunitat està en una situació "terrible", no sol perquè han passat els anys i ha no hi ha hagut una reforma del finançament autonòmic, sinó perquè "hi ha aspectes específics que ens diferencien a la baixa i de manera discriminatòria que tampoc es resolen", ha indicat.

Per esta raó, ha considerat "un problema de primer nivell" el tractament "displicent" del Govern respecte a les necessitats dels valencians, concretament "als quals viuen a l'àrea metropolitana de València".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento