Comunitat Valenciana

La Generalitat destinarà 150.000 euros als premis a l'esport olímpic i paralímpic 2016

  • La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha convocat els premis a esportistes del territori valencià d'esport no professional com a ajuda en la seua classificació i preparació prèvia als jocs olímpics i paralímpics.

Esta preparació inclou la participació en competicions classificatòries oficials prèvies. La quantia dels premis serà d'un total de 150.000 euros i els interessats tindran de termini fins al pròxim 28 d'octubre per a presentar les seues sol·licituds, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Les tres principals novetats de la present convocatòria són l'increment de l'import que es concedirà, que passa de 60.000 a 150.000 euros, i la incorporació com a beneficiaris dels esportistes que hagen representat Espanya en competicions oficials de campionats del món i d'Europa, així com la periodicitat de la convocatòria que, a partir d'enguany, serà anual.

Podran ser beneficiaris els esportistes que acrediten, en modalitats oficialment reconegudes durant les dues últimes temporades, resultats esportius representant a Espanya en jocs olímpics, jocs paralímpics o en competicions oficials de campionats del món i campionats d'Europa, en modalitats oficialment reconegudes en categories de més de 18 anys.

Hauran d'acreditar seguir en actiu acreditant resultat en competició oficial nacional o internacional o, si no n'hi ha, s'aportarà certificat federatiu que justifique prou els motius, ja siguen per lesió o per una altra causa. Alhora, hauran d'estar en possessió de la corresponent llicència en vigor d'una federació esportiva valenciana.

En cas de tindre llicència per un club d'una altra comunitat autònoma per no existir en el territori valencià un club en màxima categoria d'àmbit estatal, l'aportarà amb informe favorable de la federació esportiva valenciana justificant esta situació.

A més, estes ajudes seran incompatibles amb percebre una altra ajuda amb motiu de la seua activitat esportiva de la Direcció General d'Esport de la Generalitat o d'una altra comunitat autònoma durant l'any de la convocatòria, ni tindre ingressos derivats de la seua activitat esportiva, amb independència de la seua procedència, que superen els 60.000 euros durant l'any anterior a la convocatòria.

La finalitat dels premis d'esta convocatòria serà donar suport a als esportistes per participació i classificació en representació d'Espanya en els jocs olímpics i jocs paralímpics, en competicions oficials de campionats del món i campionats d'Europa, en modalitats oficialment reconegudes, per a edats majors de 18 anys. S'exclou als jugadors d'esport professional, és a dir, futbol i bàsquet masculí.

Podran considerar-se aquells esportistes menors d'esta edat que pels seus bons resultats esportius participen en estos campionats per a majors de 18 anys.

Les proves de modalitats que no siguen olímpiques ni paralímpiques es preveuran, exclusivament, quan es participe com a selecció nacional o sistema de classificació semblant i acrediten una participació mínima de 12 països i 16 esportistes en esta categoria. En estos esports i campionats es presentarà informe federatiu que ho justifique prou.

SOL·LICITUDS

La sol·licitud, juntament amb la documentació corresponent, es presentarà preferentment en el registre de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i en les direccions territorials amb competències en matèria d'esports d'Alacant, Castelló i València o en qualsevol dels llocs als quals es referix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Alhora, este procediment estarà publicat a la seu electrònica de la Generalitat, i podrà realitzar-se la presentació telemàtica de les sol·licituds, per a això s'accedirà al catàleg de procediments administratius de la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento