Comunitat Valenciana

La Mesa per l'Educació en Llibertat rebutja el decret de plurilingüisme per crear "guetos lingüístics"

  • La Mesa per l'Educació en Llibertat ha expressat el seu "rebuig" al projecte de Decret de Plurilingüisme de la Conselleria d'Educació perquè, segons la seua opinió, "crea guetos lingüístics en lloc de fomentar la igualtat de l'ensenyaments en les llengües a la Comunitat Valenciana", segons ha afirmat l'actual portaveu d'este col·lectiu, Vicente Morro.
Reunión de la Mesa por la Educación en Libertad con el PPCV
Reunión de la Mesa por la Educación en Libertad con el PPCV
MESA POR LA EDUCACIÓN EN LIBERTAD
Reunión de la Mesa por la Educación en Libertad con el PPCV

La Mesa s'ha reunit amb la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, per abordar diferents temes educatius a la Comunitat Valenciana i durant la reunió s'ha tractat l'esborrany de decret de plurilingüisme i la renovació de concerts de Batxillerat i Formació Professional.

Per a la Mesa, l'actual redacció del projecte de Decret de Plurilingüisme "fomenta la desigualtat entre alumnes i entre centres, ja que sol els centres que impartixen més ensenyament en valencià obtindran certificacions directes en anglès. A simple vista, és una incongruència que per a fomentar l'ensenyament del valencià s'hagen de regalar títols d'anglès".

"Per a prestigiar una llengua com el valencià la Generalitat hauria de dissenyar un sistema diferent, no pot reduir la seua promoció del valencià a infravalorar als alumnes que estudien en castellà", ha afirmat Vicente Morro a través d'un comunicat.

Este portaveu considera que la Conselleria "ha creat un sistema en el qual es penalitza la llibertat d'elecció dels pares que volen que els seus fills reben l'ensenyament en castellà i en anglès". "És incomprensible que davant de la mateixa càrrega lectiva en anglès sol obté el B1 si s'estudia en línia en valencià", ha argumentat Morro, per a afegir: "Anem a trobar-nos davant d'alumnes de primera i de segona, els que tinguen dret a títol i els que no, els que van a ser nivell avançat i els que van a ser de nivell bàsic".

"En lloc d'apostar per l'ensenyament en idiomes de tots els alumnes aposten només pels que els interessen a ells. En lloc d'intentar que millore l'educació de tots els nostres alumnes, la Generalitat vol accentuar la desigualtat social entre els alumnes que estudien en castellà i en valencià", critica.

CONCERTS BATXILLERAT I FP

Durant la reunió mantinguda amb Isabel Bonig, se li ha traslladat la preocupació per la possibilitat de rescissió de concerts en Batxillerat i Formació Professional, "el que suposaria un autèntic drama per a la comunitat educativa valenciana en vore les famílies coartada la seua llibertat d'elecció, els titulars dels centres el concert i centenars de professors els seus llocs de treball i milers d'alumnes es vorien expulsats del model en el qual han cursat tota la seua etapa educativa".

"Els concerts en Batxillerat i FP no són una anomalia com ha afirmat el conseller (Vicent) Marzà sinó una diferència, un avantatge, un dret que tenim els valencians que augmenta i enriquix la llibertat d'elecció de les famílies per un model educatiu", ha asseverat Vicente Morro.

Finalment, ha lamentat que el Govern valencià "antepose el seu programa electoral a establir un diàleg real amb tots els sectors afectats per una mesura que només respon a interessos polítics. Si persistixen en esta actitud, la comunitat educativa haurà de mobilitzar-se una vegada més".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento