Comunitat Valenciana

La Fiscalia envia al jutjat la investigació a Carlos Fabra pels patrocinis de Aerocas

  • La Fiscalia ha enviat al jutjat número 3 de Castelló les diligències d'investigació que ha portat a terme pels contractes de patrocini que ha fet la promotora de l'aeroport de Castelló (Aerocas) quan esta estava presidida per l'exdirigent del PP i expresident de la Diputació Carlos Fabra, perquè considera que pot haver indicis de responsabilitat, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores del cas.
Carlos Fabra en una imagen de archivo
Carlos Fabra en una imagen de archivo
REMITIDA
Carlos Fabra en una imagen de archivo

Les esmentades diligències d'investigació, que han requerit d'una pròrroga de sis mesos a causa de la seua complexitat, s'han obert com a conseqüència d'una denúncia d'un organisme oficial.

A partir d'ara, el jutjat haurà de decidir si les dades aportades per la Fiscalia tenen suficient entitat com per a obrir un procediment penal.

Després de conèixer-se la sentència judicial per la qual l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, haurà de tornar al pilot Álex Debon 368.000 euros d'un préstec, el senador de Compromís Carles Mulet ha dit en un comunicat que esta quantitat "coincidix amb un 10% del total" que l'empresa pública Aerocas, promotora de l'Aeroport de Castelló, li va abonar en diversos contractes perquè promocionara el recinte quan este encara no estava en funcionament i que ha estat de 3,67 milions d'euros de les temporades 2009, 2010 i 2011.

Alhora, ha assenyalat que "si bé la Diputació provincial tenia un percentatge testimonial en Aerocas, on el gruixut era de la Generalitat i era per tant qui posava tots els diners, sí era Carlos Fabra qui signava els contractes de patrocini, els feia públics i els rendibilitzava".

En aquell moment, Mulet ha destacat que "caldria que la Fiscalia investigara d'ofici els préstecs personals concedits per particulars a Carlos Fabra en este període per a vore si altres beneficiats dels patrocinis d'Aerocas o de la Diputació van fer alguna donació o préstec, si estos diners es va tornar i si pot suposar una pràctica per a camuflar 'mossegades' encobertes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento