Comunitat Valenciana

Sanitat obri 33 expedients disciplinaris a metges i infermeres en 2015

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)
Médico
Médico
PIXABAY
Médico

La Inspecció de Servicis Sanitaris ha obert 33 expedients disciplinaris a metges i infermeres en 2015, dels quals ha conclòs, 28, en la seua majoria per infraccions en la prestació farmacèutica i incompliment de normes i deures, segons figura en la Memòria de gestió de 2015 consulta per Europa Press.

D'estos 33 expedients, 25 han estat a metges i huit a infermers. Per províncies, 16 es van incoar a Alacant, 15 d'ells a metges i un a infermer; 13 a València, 7 a metges i 6 a infermers; i quatre a Castelló, tres d'ells a metges i el restant a infermer.

D'ells, 13 han estat oberts per errors en la prestació farmacèutica, set per incompliment de normes i deures; sis per

Infracció de la Llei d'Incompatibilitat, tres per desconsideració amb companys, dos per infracció en sistemes d'informació i un per infracció a la Llei de Protecció de Dades i un altre per una falta penal.

La Conselleria de Sanitat és la competent d'exercir la potestat disciplinària per les infraccions que cometi el personal estatutari, sense perjuí de la responsabilitat patrimonial, civil o penal que puguen derivar-se de tals infraccions.

Per a delimitar les possibles infraccions comeses, es requerix la incoació del corresponent expedient disciplinari, que són instruïts per la Inspecció de Servicis Sanitaris en els casos de faltes greus o molt greus.

RESPONSABILITAT PATRIMONIAL

D'altra banda, Inspecció de Servicis Sanitaris també ha informat en 2015 sobre 332 expedients de responsabilitat patrimonial, en la seua majoria per reclamacions en el retard en el diagnòstic, dels quals al 15,31% dels casos es va deduir una responsabilitat de l'Administració sanitària i en un altre 15,94% una responsabilitat parcial o incerta.

Estos informes tècnic-sanitaris s'exigixen en la tramitació d'estos expedients quan superen una quantia de 6.000 euros i el temps mitjà d'emissió ha estat 141,8 dies.

Les reclamacions s'han centrat en 13 especialitats mèdiques:

60 en urgències, 47 en cirurgia ortopèdica i traumatologia, 27 en cirurgia, 26 en obstetrícia, 21 en medicina de família, 18 en ginecologia, 17 en urologia, 13 en oncologia, 12 en medicina digestiva, 11 en medicina interna, 11 en anestèsia i reanimació, 10 en pediatria, i 9 en cirurgia cardiovascular. Les 72 restants han estat en altres servicis.

D'elles, 96 han estat per retard en diagnòstic, 65 per complicacions del tractament, 53 per retard en aplicació de tractament, 28 per diagnòstic incorrecte, 26 per tractament incorrecte, 7 per lesió adjacent al lloc del tractament, 7 per omissió de tractament, 6 per resultats mal interpretats i les 72 restants per altres causes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento