Comunitat Valenciana

Benavent revela nous trepijocs del ‘cas Imelsa’ i implica a l'exregidora María José Alcón

  • El “yonki dels diners” reconeix que va beneficiar al nebot de Rita Barberá.
  • “Parlava amb María José, buscàvem empreses i ho manegàvem tot”.
  • Benevent pensa que Alcón no tenia cap problema mental, "encara que els que ens dedicàvem a açò estàvem tots una mica bojos".
Benavent (izq) junto a su abogado (dcha)
Benavent (izq) junto a su abogado (dcha)
EUROPA PRESS
Benavent (izq) junto a su abogado (dcha)

La col·laboració de l’exgerent penedit d’Imelsa, Marcos Benavent, qui es va autodefinir com un “yonki dels diners”, està oferint més sorpreses i noves revelacions al jutge i als investigadors sobre la suposada trama de trepijocs de contractes en administracions públiques valencianes controlades pel PP durant els últims anys.

Benavent va reconèixer ahir davant el jutge que va col·laborar amb la regidora María José Alcón (PP) per a manegar contractes de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de València i que per indicació seua va beneficiar al nebot de l’exalcadesa Rita Barberá. L’exgerent va declarar durant 50 minuts com investigat davant el jutjat d'Instrucció número 18, per a completar la compareixença que ja va efectuar el passat 23 de setembre i donar més detalls sobre els contractes del festival cinematogràfic de la Mostra de València.

“Jo parlava amb María José, buscàvem empreses que pogueren quedar-se les adjudicacions i ho manegàvem tot”, va detallar Benavent, qui va afirmar a continuació que desconeix si part de les “mossegades” que va cobrar i que va lliurar a Alcón van ser a parar al PP.

Segons va explicar als periodistes després de la seua declaració, la regidora li va indicar que “d'alguna forma” calia beneficiar al nebot de l’exalcaldesa de València Rita Barberá, com finalment es va fer a través d'una subcontracta del servei d'hostesses per al citat festival. L’exgerent de l'empresa pública de la Diputació de València Imelsa va negar haver tractat cap assumpte de forma directa amb Barberá, però, al seu judici, “era una condició prèvia ajudar-li, adjudicant serveis a una empresa i subcontractant-li a ell” posteriorment.

Preguntat per si quan tractava amb Alcón va observar en ella algun tipus de problema mental, Benavent va respondre que no, que “estava bé”, encara que entén que potser aqueixa puga ser una “estratègia de defensa”. “Jo crec que estava bé. Encara que els que ens dedicàvem a açò estàvem tots una mica bojos, la veritat. El poder et porta a açò, a no estar centrat i al fet que un no tinga consciència de moltes coses”, va agregar.

Preguntat per Engloba, empresa que va resultar adjudicatària de diversos contractes de l'àrea de Cultura i a que el seu màxim responsable, José Adolfo Vedri, també s'investiga en aquest cas, Benavent va dir: “era la competència dels recaptadors de Gürtel”.

“Vaig conèixer al BigotesÁlvaro Pérez, suposat responsable de la trama Gürtel en València-, estava en la seu contínuament. És evident que tenia relació amb Camps, estava en tots els saraos, en totes les coses del partit”, va manifestar Benavent.

“Álvaro no tenia molta relació amb –Alfonso- Rus –president llavors de la Diputació de València-. No és que es caigueren malament, és que Álvaro estava més centrat en assumptes del partit a nivell regional, nosaltres estàvem en altres coses”, va afegir.

Finalment, va insistir en la seua petició al suposat cap de Gürtel, Francisco Correa, perquè “tire de la manta i assumisca les coses”, perquè “ja està bé de mentir a tots els nivells”.

El TSJ obri causa contra Domínguez

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) ha obert una causa contra el diputat Miquel Domínguez pel suposat blanqueig de capitals en el grup popular de l'Ajuntament de València quan era regidor. Domínguez va anunciar ahir la seua baixa en el PP i seguirà en Les Corts com a parlamentari no adscrit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento