Comunitat Valenciana

El jutge ajorna a novembre la declaració del president de Feceval per pagaments irregulars a alliberats de la concertada

  • El jutge ha decidit ajornar a novembre la declaració com a investigat del president de la Federació de Centres d'Ensenyament de València (Feceval-CECE), José Manuel Boquet, en la causa en la qual investiga presumptes irregularitats en el pagament a col·legis concertats de la Comunitat Valenciana.

Inicialment, Boquet hauria d'haver prestat declaració este dijous al jutjat, però finalment el jutge ha decidit citar-lo el 7 de novembre després que l'investigat haja demanat més temps per a poder estudiar-se la causa, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores del procediment.

El jutge va acordar citar-lo a declarar com a investigat en esta causa després de requerir-ho l'Advocacia de la Generalitat, que exercix d'acusació particular.

En esta causa ja van declarar davant de l'instructor, com a testimonis, 10 alliberats sindicals, així com cinc exresponsables de la Conselleria d'Educació. Estos últims han afirmat que desconeixien que s'efectuaren ingressos de més als centres concertats o que es feren abonaments a alliberats de la patronal.

El jutjat encarregat d'este procediment investiga presumptes delictes de malversació, prevaricació i falsedat documental. La causa part d'una denúncia interposada per Compromís en què al·ludia a la possible existència d'alliberats sindicals que cobrarien dels diners de la Conselleria destinats a les nòmines dels professors sense fer tasques docents, ja que treballarien com a alliberats sindicals per a les organitzacions Federació de Religiosos de l'Ensenyament (FERE) i Federació de Centres de l'Ensenyament Valenciana (Feceval).

En concret, la coalició indicava en la seua denúncia que els pagaments mensuals a docents de centres concertats assumien l'abonament de les hores corresponents dels alliberats sindicals, en funció de la representativitat obtinguda en el sector per les respectives organitzacions sindicals.

Però afegia que, al costat d'estos alliberats sindicals també es retribuïa la nòmina de 10 persones baix l'epígraf d''alliberats patronal', el que suposaria "un finançament irregular" d'uns 350.000 euros anuals.

El fiscal, després d'estudiar esta denúncia i diferent documentació recollida -part d'elles a les pròpies patronals d'ensenyament- va observar presumptes irregularitats en l'actuació amb estos alliberats, així com en uns altres vessants més, de manera que ha denunciat els fets al jutjat.

El ministeri públic també va observar suposats pagaments excessius per concert entre els anys 2008 i 2014, i l'existència d'alguns docents majors de 65 anys que, presumptament, haurien estat cobrat sense exercir cap tipus d'activitat docent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento