Comunitat Valenciana

València Cuina Oberta torna a la ciutat amb tres restaurants amb estrella Michelin

  • En la iniciativa, que es desenvoluparà del 20 al 30 d'octubre, participen restaurants amb estrella Michelín.
  • Al llarg de la seua història, "València Cuina Oberta" ha servit més de 200.000 menús i ha generat un impacte econòmic de 6,5 milions d'euros.
  • La pròxima setmana, l'Ajuntament de València presentarà a Londres l'oferta gastronòmica de la ciutat amb la presència d'importants xefs.
XV edición de Cuina Oberta
XV edición de Cuina Oberta
EUROPA PRESS
XV edición de Cuina Oberta

València Cuina Oberta torna entre el 20 al 30 d'octubre amb una oferta de 59 establiments, entre els quals hi ha els restaurants amb estrella Michelin El Poblet, Ricard Camarena i Riff, i dues novetats, Estaciones i Esencia o Sucede.

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, i el director de Turisme València, Antoni Bernabé, han presentat este dijous la XV edició de València Cuina Oberta, que ofereix les propostes de la millor gastronomia de la ciutat a un preu fix 20 euros al migdia i de 30 per a sopar, beguda a part. Els restaurants amb estrella Michelin tenen un suplement de 15 euros.

Els socis del Club han pogut reservar des de les 10 hores d'aaquest dijous i per al públic en general s'obren les reserves a partir de les 13 hores. En aquesta edició l'oferta inclou també a clàssics com Alejandro del Toro, Askua, Kaymus, Contrapunto Les Arts o Macel·lum, entre d'altres.

A més, la regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha destacat que aquesta edició inclou "sorpreses" com visites guiades al Mercat Central o rutes en bici de l'arròs i l'orxata com a activitats paral·leles d'un esdeveniment que s'ha consolidat al llarg de les seues 14 edicions prèvies en les que ha servit més de 200.000 menús i ha generat un impacte econòmic de 6,5 milions.

Gómez ha apuntat que aquest èxit" apunta "el dinamisme" de la gastronomia de València i per aquesta raó ha anunciat la creació d'un grup de treball, amb representació de tots els participants del sector com productors, distribuïdors, xefs o empreses turístiques, per ajudar a posicionar a València com destí turístic.

Per això, es potenciaran nous suports i la setmana que ve es presentarà a Londres l'oferta gastronòmica valenciana, de la mà dels xefs amb estrella Michelin i del Manuel Alonso, de Casa Manolo de Daimúz, en un acte al qual ja han confirmat la seua assistència 120 touroperadores.

Ciutat gastronòmica

De la mateixa manera, el director de Turisme València, Antoni Bernabé, ha recalcat el treball que s'està desenvolupant per a situar València com a "ciutat gastronòmica" i sobre aquesta qüestió ha ressaltat el "reconeixement que any rere any" rep l'oferta valenciana com prova, ha recordat, la designació de la ciutat com a capital mundial de l'alimentació en 2017.

Per aquesta raó, ha incidit que és "un moment magnífic" per a "impulsar" tot el gastronòmic i fer de la gastronomia un "atractiu més de València". Per això, ha apuntat, "s'ha d'estructurar bé l'oferta" d'aquest "producte estrella" mitjançant "una agenda gastronòmica potent al llarg de tot l'any.

Així, s'ha referit a la fira Gastrònoma, que compleix la seua tercera edició, les Jornades Gastronòmiques d'Arrossos Mariners de la Platja de les arenes o la convocatòria el pròxim any d'un festival internacional gurmet.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento