Comunitat Valenciana

Miquel Domínguez es dóna de baixa del PP i passarà al grup de no adscrits de les Corts

  • El diputat autonòmic assegura que el seu objectiu és "no generar cap tipus de perjuí al grup parlamentari popular".
  • Està convençut que el tema es resoldrà "de manera favorable" i que en eixe moment sol·licitarà la seua reincorporació al grup.
  • La portaveu adjunta del PPCV a Les Corts, Eva Ortiz, ha declarat que "se li ha demanat el mateix que als regidors a l'Ajuntament i a la senyora Barberá".
Eva Ortiz en una imagen reciente
Eva Ortiz en una imagen reciente
PP
Eva Ortiz en una imagen reciente

El diputat autonòmic Miquel Domínguez ha sol·licitat la seua baixa "voluntària" en el PP, després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) haja decidit obrir-li causa per un presumpte delicte de blanqueig en el cas Imelsa. Tot i això, Domínguez manté la seua acta, pel que passarà al grup de no adscrits de les Corts Valencianes.

A l'escrit presentat per Domínguez aquest mateix dijous en el registre de les Corts, sol·licita causar baixa en el grup parlamentari popular i passar a la condició de diputat no adscrit, després de rebre "una resolució del TSJCV declarant la competència d'aquesta sala per a la instrucció i el nomenament de la instructora".

L'objectiu és "no generar cap tipus de perjuí al grup parlamentari popular", assenyala Domínguez, qui afegeix que "en el moment s'arxive o es resolga de manera favorable, com és d'esperar, l'assumpte objecte de la meua compareixença al TSJCV, sol·licitaré la meua reincorporació al grup parlamentari popular de les Corts".

Prèviament, la portaveu adjunta del grup parlamentari popular en les Corts, Eva Ortiz, en ser preguntada pels mitjans de comunicació en una roda de premsa sobre la situació de Domínguez, ha respost: "En molt breu termini de temps serà presentada la seua baixa en el partit i la seua adscripció als no adscrits".

Ortiz ha assenyalat que així s'ha decidit després d'una conversa telefònica que ha mantingut la presidenta del PPCV i síndica, Isabel Bonig, amb Miquel Domínguez. Inquirida sobre si la presidenta del PPCV li ha demanat l'acta, ha assenyalat que en la conversa s'han plantejat "diferents situacions".

Alhora, ha indicat que Domínguez ha traslladat a la portaveu parlamentària la seua intenció de sol·licitar la baixa "voluntària" en el PP, però mantindrà la seua acta, pel que passarà al grup de no adscrits, del qual ja forma part l'exdiputada de Podem Covadonga Peremarch.

Segons Eva Ortiz, "se li ha demanat el mateix que als regidors a l'Ajuntament de València i a la senyora Rita Barberá, però permeten-me no entrar en el punt i coma d'una conversa entre la presidenta del partit i un diputat autonòmic", ha manifestat.

Eva Ortiz ha volgut "posar en valor" l'actitud de Domínguez i ha agraït la seua disposició a mantindre una conversa amb la presidenta del PPCV. En qualsevol cas, ha dit que la seua decisió és "personal" i que el partit "respecta".

Regidors del grup popular

Respecte als regidors del grup popular a l'Ajuntament de València que ja no formen part del PP, ha reconegut que des del partit "preferiríem que no estigueren en el grup popular".

Alhora, ha fet referència a l'expedient obert pel Comitè de Drets i Garanties del PP nacional i ha indicat que ja han passat davant de l'instructor 49 persones. Per tant, "estem en espera de les conclusions", ha ressaltat.

A preguntes dels periodistes, ha indicat que des de la direcció del partit no mantenen converses amb cap dels regidors del grup popular de València, "només amb el portaveu, Eusebio Monzó". En qualsevol cas, ha afegit: "Si algun d'ells té alguna cosa que comentar amb el partit, com qualsevol altre ciutadà d'aquesta comunitat, serà atès".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento