Comunitat Valenciana

Benavent reitera el repartiment de comissions i que es va beneficiar el nebot de Barberá per indicació d'Alcón

  • Marcos Benavent, exgerent d'Imelsa, empresa de la Diputació de València, ha reiterat que va repartir diners procedents de comissions il·legals obtinguts a canvi de contractes públics i ha afirmat que en esta trama es va beneficiar el nebot de l'exalcaldessa de València i senadora Rita Barberá "per indicació" de l'exregidora de Cultura al consistori María José Alcón.
Benavent (izq) junto a su abogado (dcha)
Benavent (izq) junto a su abogado (dcha)
EUROPA PRESS
Benavent (izq) junto a su abogado (dcha)

Benavent estava citat este dijous a declarar al jutjat d'Instrucció número 18 de València, encarregat d'instruir el cas Imelsa, dins de la peça E, la relativa als suposats trepijocs en contractes municipals de Cultura.

Benavent ja va comparéixer per este assumpte el passat dia 23 de setembre, però se li va haver de tornar a citar este dijous ja que no va poder concloure la seua declaració. Així, ha arribat a la Ciutat de la Justícia cap a les 10.00 hores, i a l'entrada ha aprofitat per a demanar al presumpte capitost de la trama Gürtel Francisco Correa -qui declara hui en el juí que se seguix a Madrid per diverses peces de Gürtel- que "tinga coratge i diga la veritat" i "tire de la manta". També ha dit que coneixia un altre presumpte responsable de la trama, Álvaro Pérez, anomenat 'El Bigotes', però ha afirmat que no era competència seua: "Cadascun anava al seu", ha manifestat.

En relació amb 'El Bigotes', ha indicat que ho coneixia perquè "sempre estava per la seu" del PP, "va fer la reforma i contínuament estava en tots els saraus i actes del partit. Álvaro sempre estava per allà al mig". També considera que l'extresorer del PP Luis Bárcenas estava al corrent del que succeïa a València amb la trama de les comissions al PP: "Supose que sí. Este senyor estaria al corrent de moltes coses que succeïen en les seus", ha postil·lat.

DINERS EN SOBRES

L'exgerent d'Imelsa, l'autodenominat 'ionki dels diners', ha prestat declaració davant del jutge durant poc més de mitja hora, i tan sols ha volgut respondre les preguntes del jutge, el fiscal i l'advocat de l'Ajuntament de València, però no a les defenses, han indicat a Europa Press fonts coneixedores del procediment.

Durant l'interrogatori, centrat sobretot en els contractes de la Mostra de València, Benavent ha insistit en el repartiment dels diners procedents de comissions il·legals. Ha dit que ell va donar diners en sobres però no ha arribat a concretar alguns detalls pels quals se li ha preguntat, ja que no s'acordava, han indicat les mateixes fonts.

Una vegada fora, en declaracions als mitjans de comunicació, Benavent ha explicat com funcionava el suposat trepijoc de contractes i el pagament de comissions amb Cultura: "Jo parlava amb María José Alcón, buscàvem empreses que es pogueren quedar adjudicacions i ho arreglavem tot", ha asseverat.

Preguntat per si de cas les comissions se les portaven ells o el PP, ha respost que ell lliurava els diners i desconeix què feien amb ells, "si ho lliuraven al partit o no", ha puntualitzat. També ha asseverat que no va parlar amb Barberá sobre Alcón ni sobre "cap altre assumpte".

En relació amb l'exalcaldessa, en concret, amb el seu nebot, l'exgerent ha afirmat que es va beneficiar a este "per indicació de María José". "M'ho va indicar i se'l va ajudar en la mesura del possible", ha continuat. "En una conversa ix a col·lació que qui prestara els servicis d'hostesses, d'alguna forma calia portar al nebot de l'alcaldessa", ha afegit.

Això va passar amb els contractes de la Mostra, ha puntualitzat, i ha afegit: "Era una forma d'ajudar-lo, adjudicant a una altra empresa els servicis i després subcontractant-lo a ell per una altra sèrie de coses", ha exposat.

"NO ESTAVA BOJA"

D'altra banda, Benavent, interpel·lat per si de cas considera que Alcón no estava bé psicològicament, tal com mantenen algunes defenses de la causa per a restar credibilitat a les converses que se li van intervindre, ha dit: "Jo crec que no. Ara, que els que ens dedicàvem a la política, un poc bojos estàvem tots".

I ha afegit: "Si esta és la seua estratègia i no té més arguments per a defensar al seu client més que dir que estava boja, bé, jo crec que no ho estava. Allà ells". "Cadascun -ha afegit- fa el que creu convenient amb els seus clients". "Quan tractava amb ella, estava bé, tenia alguna malaltia però estava bé", ha reiterat.

Després d'atendre als mitjans de comunicació, i quan estava abandonant la Ciutat de la Justícia, a Benavent se li ha acostat un treballador d'una ONG i li ha preguntat si volia fer-se soci de l'organització, al que Benavent ha respost: "No tinc un duro" i li ha oferit donar-li una abraçada, mostra que l'empleat ha rebutjat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento