Comunitat Valenciana

Bellido confirma que Ikea reduïx el centre comercial annex a 40.000 m2 però demana seguir a Rabassa

  • El regidor Portaveu a l'Ajuntament d'Alacant, Natxo Bellido, ha confirmat este dimarts que la multinacional Ikea ha traslladat al consistori la seua intencií de mantindre Rabassa com a emplaçament per a la seua botiga a la ciutat i ha assenyalat que la seua intenció, a més, és reduir a 40.000 m2 el centre comercial aparellat.

En declaracions a Europa Press, Bellido ha subratllat que l'equip de Govern està "a la seua disposició en qualsevol moment" per a mantindre una trobada i "amb la millor de les voluntats per a arribar a un acord que siga satisfactori" per a les dues parts.

L'edil ha informat que les intencions d'Ikea passen per seguir en Rabassa i de "modificació del plantejament de la superfície comercial adossada" i que "ja no són 80.000 m2 per a un centre comercial, sinó d'uns 40.000 a 50.000 m2 de superfícies mitjanes".

En este sentit, ha puntualitzat que si els terrenys de Rabassa estan "fora de l'ombra d'Enrique Ortiz, no s'exclou i es valorarà com es valoraran altres possibles ubicacions. Si se seguix baix l'ombra d'Ortiz no es pot avançar per este camí".

Preguntat sobre si estos terrenys seguien sent propietat d'empreses vinculades al constructor, Natxo Bellido ha dit: "Pel que sabem ací s'està produint un procés".

Prèviament, en el transcurs de la roda de premsa de la Junta de Govern, Bellido ha indicat que es tracta d'un projecte "en una fase molt inicial", després de ser qüestionat per la compra dels terrenys per part de la Generalitat Valenciana.

En qualsevol cas, ha subratllat que encara falta per conèixer "l'instrument jurídic" però ha recalcat que cap "estudiar totes les eixides possibles per a garantir que Ikea arribe i que no servisca perquè ningú contravinga als interessos generals".

COMPROMÍS

Per la seua banda, l'executiva local de Compromís per Alacant ha traslladat en un comunicat que l'arribada d'Ikea és "positiva" per a la ciutat tot i que ha de quedar desvinculada "de qualsevol ombra de corrupció i de beneficiar interessos especulatius privats, tal com passava durant els anys de govern del PP, on escàndols urbanístics eren la contrapartida de pràctiques de finançament il·legal d'este partit polític".

"Reiteramos la nostra oposició que este tema es veja enfosquit per qualsevol dubte de pràctiques corruptes, irregulars, o simplement especulatives a l'àmbit urbanístic", ha dit.

A més, insta fer "un debat ordenat i serè" a la ciutat "a través de la societat civil" sobre un tema "central a l'agenda política i ciutadana del present i futur més pròxim".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento