Comunitat Valenciana

Montón: "L'endemà de la reversió d'Alzira els treballadors seguiran i no s'eliminarà cap prestació"

  • VALÈNCIA, 11 (EUROPA PRESS)
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera
HOSPITAL DE LA RIBERA
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera

La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, ha assegurat este dimarts que "no detecta cap nerviosisme" davant de la reversió de l'Hospital d'Alzira perquè, ha assegurat, els treballadors "saben que l'endemà seguiran amb els seus llocs de treball" i "els usuaris poden estar tranquils perquè no se'n va a eliminar cap prestació".

Montón, en roda de premsa per a presentar la memòria de gestió de 2015, ha assenyalat sobre esta qüestió que s'ha comunicat la decisió de no prorrogar la concessió mig any abans del previst. Per esta raó, disposen d'un any i mig per a planificar com va a fer-se esta reversió el pròxim 1 d'abril de 2018.

En este sentit, ha recordat que la setmana passada ja es va reunir amb el comitè d'empresa, este dilluns amb la junta de personal i este mateix dimarts amb plataformes d'usuaris i ha assegurat sobre esta qüestió que no ha notat "cap nerviosisme". De fet, ha apuntat al comunicat conjunt que ha emès la Conselleria i el comitè d'empresa.

Per esta raó, ha incidit a traslladar un missatge de tranquil·litat perquè la reversió es portarà cap "de manera serena, amb molt de diàleg i transparència i, sobretot emparats per la seguretat jurídica".

En canvi, ha assenyalat que les converses amb DKV per a adquirir Marina Salud, l'empresa que gestiona l'Hospital de Dénia i l'àrea de Salut de La Marina, "es manté en un pla més discret".

Sobre esta qüestió, ha aclarit que des de la Conselleria de Sanitat es va aportar totes les dades assistencials però ara li toca a la Conselleria d'Hisenda, al costat de l'Institut Valencià de Finances, "liderar" el procés perquè "és una qüestió més econòmica".

UNITATS DE REFERÈNCIA I AUDITORIES

D'altra banda, respecte als recursos contenciosos interposats per Ribera Salut contra el decret d'unitats de referència de la Conselleria, ha replicat que "han d'entendre" que s'assignen en funció d'uns patrons per volum de pacients que cal atendre i que "assigna el Ministeri de Sanitat" i que "ells no complixen".

Així, explicat que no es li permet a Ribera Salut disposar d'estes unitats de referència perquè no complixen amb estos requisits i si se'ls concedira "estaríem actuant d'una manera irresponsable". "No és el camí", ha recalcat.

Sobre esta qüestió, ha lamentat que hagen recorregut la unitat de referència de reconstrucció de mutilació genital i una altra de càncer de mama perquè és "un absurd que es vullga entorpir que les valencianes puguen tindre esta unitat en la sanitat pública i ser millor ateses".

Alhora, ha confiat que les auditories econòmiques financeres i de gestió assistencial que s'estan fent als cinc departaments de gestió privada arriben "prompte". Montón ha recordat que s'han sol·licitat a la Intervenció de la Generalitat i a la Sindicatura i ha confiat que "les acabis de lliurar" tot i que ha entès que tenen "un volum de treball molt important".

De la mateixa manera, ha destacat que els terminis del nou projecte de l'antiga Fe, batejada com 'Espai de Salut Ernest Lluch', "se'n van complint a poc a poc" com estava previst i van eixint les primeres licitacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento