Comunitat Valenciana

Fundación Toro de Lidia denunciarà els tuits contra el xiquet malalt que vol ser torero

  • El xiquet va participar el passat dissabte en una correguda benèfica en la Plaça de València i fou criticat en Twitter pels antitaurins.
  • Durant la vesprada es van recaptar fons per a la Fundació d'Oncohematologia Infantil.
  • El pare, que estudia emprendre accions legals, considera que per al xiquet el toreig "és una injecció de força i moral per a seguir lluitant contra el càncer".
Adrián Hinojosa, junto a los toreros que participaron en su corrida benéfica
Adrián Hinojosa, junto a los toreros que participaron en su corrida benéfica
FACEBOOK/FESTIVALPARAADRIAN
Adrián Hinojosa, junto a los toreros que participaron en su corrida benéfica

La Fundación Toro de Lidia emprendrà accions legals en contra dels qui hagen emès en les xarxes socials comentaris ofensius contra Adrián, un xiquet malalt de càncer a qui li agradaria ser torero.

Des de la fundació han confirmat a Europa Press que el fet "és denunciable" i que van a prendre mesures legals, després d'haver parlat amb la família del menor. Si bé, precisament aquest dilluns els responsables jurídics estan definint els termes de la querella.

El cas es produïx després que Adrián, un menut que té la malaltia Sarcoma d'Ewing, fera el 'paseillo' aquest dissabte durant una corrida benèfica celebrada en la Plaça de Bous de València organitzada pel seu pare. El menor de 8 anys, el somni del qual és ser torero, ha rebut el suport de nombrosos destres, com El Soro, Vicente Barrera, Enrique Ponce, Fomán, Fernando Beltrán, Ginés Marín o Rafaelillo. La iniciativa pretenia recaptar fons per a la Fundació d'Oncohematologia Infantil.

Aqueix mateix dia, a la xarxa social Twitter es van emetre alguns comentaris ofensius procedents de contraris a la tauromàquia. Arran de la polèmica els perfils des dels que s'han produït els comentaris més ofensius han estat tancats.

D'acord amb els pantallades, retuits o respostes, realitzats per altres usuaris d'aquests perfils ja tancats, en una xarxa social d'Aizpea Etxezarraga deia exactament: "Que què opine jo? Jo no vaig a ser políticament correcta. Què va. Que es muira, que es muira ja. Un xiquet malalt que vol curar-se per a matar herbívors innocents i sans que també volen viure. Va jaaa! Adrián, va a morir".

De la mateixa manera, altres tuits de Manuel_Ollero, també tancat després, segons les reproduccions del mateix: "Quina despesa més innecessària s'està fent amb la recuperació d'Adrián, el xiquet d'aquest que té càncer, vol ser torero i tallar orelles".

A aquest tuit afegix: "No ho dic per la seua vida, que m'importa 2 collons. Ho dic perquè probablement estiga sent tractat en la sanitat pública. Amb els meus diners".

Per la seua banda, Eduardo Hinojosa, el pare d'Adrián, està estudiant la possibilitat d'emprendre alguna acció legal "a nivell particular". "Estic en això", ha asseverat Hinojosa en declaracions a Europa Press.

"Que es faça justícia"

"El que demanem per la meua part i per part de la família -ha recalcat-, és que es faça justícia i que una vegada per totes ens deixen tranquils a la gent que estimem el toreig".

Hinojosa ha lamentat que es donen aquest tipus de situacions i ha assegurat que "no es pot entendre com pot haver gent que encara pense així" i més quan s'implica "a un xiquet xicotet".

En el Gran Festival Taurí que es va celebrar dissabte passat en la Plaça de Bous de València, Adrián va viure "un somni complit perquè el que ell pretén és arribar a ser el dia de demà una figura del toreig", segons ha afirmat el seu pare.

Per al xiquet, tal com ha continuat, "és una injecció de força i moral per a seguir lluitant en aquesta batalla del càncer".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento