Comunitat Valenciana

València serà en 2017 Capital Mundial de l'Alimentació

  • L'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) ha triat la capital del Túria per a aquest esdeveniment.
  • Durant l'any se celebraran nombroses iniciatives en aquest sentit, entre d'elles, una cimera amb més de 100 alcaldes de tot el món.
  • L'anunci l'han fet aquest matí l'alcalde, Joan Ribó, el regidor de Comerç, Carlos Galiana, i l'edil d'Agricultura i Horta, Consol Castillo.
Huerta valenciana
Huerta valenciana
GVA
Huerta valenciana

València serà en 2017 Capital Mundial de l'Alimentació, després que l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) hi haja elegit la capital del Túria per a aquesta declaració.

Així ho ha anunciat aquest dilluns l'alcalde de València, Joan Ribó, en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyat pel regidor de Comerç, Carlos Galiana, i l'edil d'Agricultura i Horta, Consol Castillo.

Així, València -que competia amb Tel Aviv i succeïx en aquesta designació a Roma- es convertirà en un punt central de la tasca per a canviar els hàbits de l'alimentació en les grans ciutats cap a hàbits sans i sostenibles.

En el cas de València, pren especial rellevància l'horta periurbana que envolta la ciutat i el seu paper en l'alimentació mediterrània. A més, s'ha tingut en compte el treball desenvolupat en aquesta direcció per les regidories de Comerç i Agricultura.

Dins de les activitats amb motiu de la declaració, més d'un centenar d'alcaldes de tot el món es reuniran a València en octubre de 2017. Alhora, es desenvoluparan al llarg de tot l'any iniciatives relacionades amb la capitalitat amb les quals es pretén "arribar a molta gent".

Joan Ribó ha subratllat que es tracta d'"una notícia molt important que situa València al mapa de l'alimentació mundial".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento