Comunitat Valenciana

La Infanta Elena lliura un guardó a tres empreses valencianes per crear feina gràcies a un programa de Mapfre

  • La Infanta Elena ha lliurat este dijous un reconeixement a tres empreses valencianes -Intercontrol Levante, CEI Parque Tecnológico i Kavisha Pharma- pel seu el seu compromís en la creació de llocs de treball estable gràcies a les ajuda del programa Accedim de la Fundació Mapfre.
La Infanta Elena entre un reconocimiento a tres empresas valencianas
La Infanta Elena entre un reconocimiento a tres empresas valencianas
EUROPA PRESS
La Infanta Elena entre un reconocimiento a tres empresas valencianas

Sobre esta qüestió, la Infanta Elena ha ressaltat durant l'acte, que s'ha celebrat en la Cambra de Comerç de València, que es tracta d'"un dia molt important" per a la Fundació Mapfre en "reconèixer tres pimes valencianes pel seu compromís en la generació de feina estable" a través de les ajudes d'este programa.

En este sentit, ha destacat que gràcies a les empreses que participen en este programa "s'ha potenciat que persones en situació de desocupació puguen tindre un treball estable" i per esta raó ha agraït a totes les empreses "el seu compromís".

El programa, posat en marxa en 2013, pretén fomentar la feina estable entre els joves amb edats compreses entre els 18 i els 29 (tots dos inclusivament) i als més grans de 50 anys que porten més de tres mesos en desocupació a través d'estes ajudes, dotades amb 500 euros al mes per a contractes a jornades completes i 3.000 per a contractes a mitja jornada.

El director general Territorial de Mapfre València, Vicente Guarch, ha explicat que s'ha informat a més de mil empreses valencianes d'este programa en els seus tres anys de vigència, de les quals 500 han demanat participar i es van concedir a un total de les 243 que reunien els requisits. A Espanya, durant els primers nous mesos de l'any s'han atorgat un total de 400 ajudes per un import d'1,5 milions i des del seu començament han permès donar feina a 1.700 persones.

En este sentit, el director de l'àrea d'acció social de Fundació Mapfre, Daniel Restrepo, ha recalcat que tot el que es fa amb este programa té "un objectiu clar: ajudar a les persones". Així, ha ressaltat que des de la Fundació es vol "posar un granet de sorra" per a pal·liar un dels principals problemes d'Espanya com és l'atur.

El director general d'Intercontrol Levante S.A, Arturo Cifrés, ha ressaltat que la seua empresa, que va nàixer fa 27 anys, dóna feina "amb bastant esforç" a més d'un centenar de persones i oferix servicis de consultoria, control de qualitat, desenvolupament industrial.

Per la seua banda, la directora del centre d'Educació Infantil Parc Tecnològic, Marisa Benlloch, ha recordat que este projecte va nàixer fa sis anys amb 20 xiquets i quatre treballadors i este curs atén 170 menuts amb un equip de 27 persones, quatre d'elles contractades gràcies a este programa.

Finalment, el director de Kavisha Pharma, Juan Ramón García, ha ressaltat que este programa els ha permès també contractar quatre persones per a incorporar a este projecte que porta des de fa 14 anys "ajudant a millorar el benestar de la societat civil" amb idees "innovadores" com el seu producte "estrella" d'un guant per a millorar la sensibilitat en l'autoexploració mamària per a evitar el càncer de mama.

FEINA ESTABLE

El secretari autonòmic d'Ocupació i director general del Servef, Enric Nomdedeu, ha recalcat que l'objectiu de la Generalitat "no és només aconseguir treball, sinó que siga estable". Per això, es necessita un nou model industrial. Per esta raó, ha afirmat que revisaran l'efectivitat de les polítiques actives d'ocupació i si no complixen els objectius "es reorientaran".

Alhora, ha destacat que s'ha dissenyat un Pla integral en què participen tots els agents implicats en este model de gestió anomenat 'Avalem territori' i les actuacions del qual tindran el seu reflex en una nova llei valenciana d'ocupació.

Finalment, el president de la Cambra de comerç, José Vicente Morata, ha constatat que els empresaris estan "molt preocupats i sensibilitzats" per la falta de feina perquè "darrere de cada xifra d'aturats hi ha un drama personal i familiar". Per esta raó, ha apuntat que cal donar suport a les Pimes perquè puguen crear feina.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento