El Pla de Salut de Barcelona 2016-2020 preveu 70 mesures contra les desigualtats

  • El pla "posarà l'accent" en els 18 barris més vulnerables de la ciutat.
  • També es posaran en marxa mesures contra els problemes de salut mental, que afecten al 12% dels barcelonins.
  • Està previst posar en marxa un nou pla sobre drogues.

El Pla de Salut de Barcelona 2016-2020, que s'ha impulsat de forma coordinada entre l'Ajuntament i la Generalitat i és part del Pla de Salut de Catalunya 2016-2020, té com a prioritat lluitar contra les desigualtats socials, a partir de 10 línies d'actuació estratègiques de les que penjen al voltant de 70 programes específics, segons ha explicat aquest dijous la comissionada de Salut del consistori, Gemma Tarafa, durant la seva presentació.

Tarafa ha assenyalat que el pla "posarà l'accent" en els 18 barris més vulnerables de la ciutat, situats en els distriscte de Nou Barris, Sant Martí, Ciutat Vella i Sant Andreu.

Entre les 10 línies d'actuació estan garantir la sanitat pública universal, equitativa i de qualitat; introduir accions orientades a la millora de la salut sexual i reproductiva; definir mesures per millorar la salut mental de la població i el model de prevenció, detecció, atenció i recuperació de la violència de gènere dels infants i de la gent gran; reforçar la salut ambiental i laboral i avançar en la millora dels sistemes d'informació amb eines tecnològiques.

"Un 12% dels barcelonins tindran o han tingut algún problema de salut mental i aquesta sempre ha estat la nineta pobre del sistema sanitari", ha lamentat la comissionada.

Algunes de les 70 mesures previstes són integrar recursos sanitaris i socials per a pacients amb ictus a través del pla de retorn al domicili, impulsar una estratègia per al suport de les famílies cuidadores o augmentar la cobertura de les activitats d’educació afectivosexual a l’escola. També es preveu garantir l’atenció sanitària a persones transexuals, desplegar el Pla de Salut Mental de Barcelona o posar en marxa un nou pla d'acció sobre drogues.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento