Comunitat Valenciana

Ribera Salut estén la mà al Consell per a una reversió d'Alzira "ajustada a la legalitat i transparet"

  • VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera
HOSPITAL DE LA RIBERA
Imagen de archivo del Hospital de la Ribera

El conseller delegat del Grup Ribera Salut, Alberto de Rosa, ha assenyalat este dimecres que tenen "la mà estesa" a l'Administració perquè el procés de reversió anunciat per a l'Hospital d'Alzira s'execute "sense crear incertesa" i ha exigit que siga "ajustat a la legalitat", amb "dades transparents" i "tenint en compte els 6.000 llocs de treball i els 140 milions que han invertit".

De Rosa, abans de presentar una conferència del president de l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS) Adolfo Fernández-Valmayor, ha assenyalat sobre esta qüestió que l'Administració és "sobirana" per a "prendre les decisions que haja de prendre" tot i que li ha reclamat que ho faça "d'acord amb dades transparents" i "com menys incertesa millor".

A més, ha demanat un estudi de l'impacte econòmic que ha suposat per a la Comunitat Valenciana "el tindre una bandera d'avantguarda sanitària en el món" i analitzar "quantes organitzacions universitàries, països, governs, i professionals han vingut a conèixer este model" i que, per exemple, el mes que ve el portarà a la Xina a explicar-ho.

De Rosa ha recalcat que els 140 milions que han invertit en Alzira suposa "la major inversió" que s'ha realitzat en la millora de la sanitat pública després de La Fe, que és un projecte per a tota la Comunitat Valenciana, "de tota la història". A més, han creat 6.000 llocs de treball en esta "època de crisi tan difícil" i ha afirmat que és la iniciativa privada la que "ha sostingut tots estos anys el nostre model de benestar".

Tot i això, ha lamentat que el Consell encara no s'hi haja reunit per a explicar-los com serà el procés de reversió i que l'única informació siga la carta del president Puig en què se'ls comunica que no es renovarà la concessió, que finalitza el març en 2018. De la mateixa manera, tampoc tenen coneixement de la comissió mixta que deu constituir-se.

BASE DE LA SANITAT DEL SEGLE XXI

De Rosa ha recordat que actualment el 20% de l'atenció sanitària de la Comunitat Valenciana es regix pel model Alzira i el 3% de la població d'Espanya. Per esta raó, ha recalcat: "Estic convençut que la col·laboració pública i privada és la base de la sanitat del segle XXI, no sé si en el futur es dirà d'una altra manera, però esta base haurà nascut a Alzira i jo com valencià sempre estaré orgullós d'haver pogut contribuir".

"La col·laboració pública i privada és una cosa intrínseca en este país, en Sanitat i en altres moltíssims sectors", ha recalcat De Rosa que ha referit al "gran concurs" en hemodiàlisi que s'ha anunciat fa poc en la Comunitat i per esta raó ha qüestionat "per què unes coses sí i altres no".

De la mateixa manera, el president de la CEV, Salvador Navarro, ha exigit "més pedagogia i menys ideologia" perquè, ha recalcat, "la bona gestió també és progressista". Navarro ha assenyala que la Comunitat té "problemes de governabilitat en el sentit del Pacte del Botànic" i "sembla que està imperant més la ideologia que la practicitat" quan "s'ha de mirar als ciutadans". "Estem preocupats perquè prime la ideologia", ha postil·lat.

30% D'ESTALVI

El president de l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS), Adolfo Fernández-Valmayor, en la seua conferència, 'Sostenibilitat del sistema sanitari. Sanitat privada, aportant valor', ha ressaltat que el model de concessió administrativa, amb cinc hospitals en la Comunitat, "ha demostrat que estalvia gairebé el 30% al Consell per habitant segons una investigació internacional de la Universitat americana de Berkeley".

Així, segons este estudi, un ciutadà costava a l'administració pública 1.324 euros en departaments de gestió directa mentre que en la concessió costava 931.

A més, pel que fa als resultats ha assenyalat que "el temps d'espera per a primeres visites és de 20 dies front a una mitjana de la Conselleria de 39 dies; 40 front a 57 per a les intervencions quirúrgiques i també és menor l'estada mitjana en Alzira, 4,64 dies respecte dels 5,74 de la Conselleria".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento