Jutgen un guàrdia civil i un cap de seguretat d'un complex acusats de torturar un home que molestava dones
Jutgen un guàrdia civil i un cap de seguretat d'un complex acusats de torturar un home que molestava dones EUROPA PRESS

El fiscal demana per a l'agent una pena de tres anys i sis mesos de presó, inhabilitació per deu anys i multa de 600 euros per tortures i lesions. Per a un altre dels acusats dels mateixos delictes -cap de seguretat de Marina d'Or-, el ministeri públic reclama 18 mesos de presó i la mateixa multa mentre que per al treballador sol·licita any i mig de presó.

Segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscal, els fets es van produir el 18 de febrer de 2014, quan la víctima circulava amb la seua bicicleta per les proximitats d'Orpesa, moment en el qual va ser interceptat. El cap de seguretat i un empleat li van dir que havia d'esperar perquè venia de camí la Guàrdia Civil. Al cap de poc temps, es va presentar una patrulla amb dos agents, i un d'ells va requerir a l'home perquè s'identificara, ja que, pel que sembla, havia estat en les oficines molestant les treballadores.

Tot i que, al principi, l'home es va negar a identificar-se, després va lliurar el seu DNI i efectes. Llavors, l'agent acusat li va dir a la víctima que els seguira, al mateix temps que va indicar al seu company que agafara el vehicle, donara la volta i l'esperara en una rotonda. Els acusats van anar amb la víctima fins a la rotonda més pròxima i van prendre un camí, on la van ficar al costat d'uns arbres.

L'agent acusat va preguntar a l'home si era de Síria, i quan este va contestar afirmativament, li va dir que estava ací "de prestat", que faltava al respecte les dones, al mateix temps que el va bufetejar, segons la fiscal. A continuació, el cap de seguretat de la urbanització li va donar un cop de puny, per la qual cosa l'home va caure a terra, on este mateix acusat i el guàrdia civil van començar a donar-li puntades de peu, causant-li lesions. Mentre estos l'agredien, -segons la fiscal- el tercer acusat es trobava presenciant l'agressió sense fer cap activitat.

"MANIA PERSECUTÒRIA"

El guàrdia civil ha negat l'agressió i ha assenyalat que el denunciant tenia "una mania persecutòria" ja que quan el va denunciar després de resistir-se a identificar-se ja va mostrar una "actitud xulesca" i es va cabrejar. Segons ha dit: "per al meu punt de vista, este senyor no està bé". Alhora, els altres dos acusats han negat els fets.

L'agent ha declarat que la seua intervenció es va deure a un requeriment per part de la seguretat de la urbanització, en què s'indicava que un home havia entrat en una zona restringida i estava molestant una xica, pel que va ser identificat. Tot i això, ha negat l'agressió i ha explicat que va demanar al seu company que donara la volta al cotxe perquè anaven en sentit contrari.

Alhora, li va demanar que l'esperara en la rotonda, doncs aniria caminant perquè havia de parlar uns temes personals amb el cap de seguretat. Mentrestant, segons ha dit, la víctima els va sobrepassar amb la seua bicicleta i es va endinsar en un camí, on havia un grup de xiques, pel que van arribar fins al principi del mateix i, en vore que no passava res, es van donar la volta.

Els altres dos acusats, durant les seues declaracions, han confirmat la versió del guàrdia civil, sent que no va existir agressió. El cap de seguretat ha apuntat sobre esta qüestió que creu que l'home els va agafar "ràbia" perquè "no li deixàvem fer el que ell volia" amb les dones. Sobre esta qüestió, ha afegit que a vegades eren requerits pels treballadors perquè l'home molestava dones, algunes de les quals van presentar denúncia.

Per la seua banda, la víctima ha manifestat que els tres acusats el van portar a un camí de terra amb arbres i l'agent acusat i el cap de seguretat li van començar a pegar, mentre que el tercer acusat ho va vore tot. A més, ha explicat que el guàrdia civil li va indicar: "Com tu tenim molt ací", mentre que el cap de seguretat li va tirar la bicicleta i li va dir que no volia vore'l per allà.

Consulta aquí más noticias de Castelló.