Sobre esta qüestió, la directora general d'Inclusió Social, Helena Ferrando, ha valorat, en un comunicat, que es tracta d'"una de les línies que més s'ha reforçat enguany, amb de 2 milions d'euros, fet que suposa duplicar la quantitat consignada en 2015, quan es van destinar 1.100.000 euros".

L'objectiu d'esta iniciativa, ha explicat, és subvencionar entitats per a actuacions d'exclusió social i de lluita contra la pobresa, amb dos tipus de programes, depenent de les necessitats de cada territori.

Així, finalment, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives subvenciona 45 projectes, amb quanties econòmiques que van des dels 8.000 fins a 180.000 euros. La distribució per províncies de la concessió ha estat de 13 entitats per a projectes a Alacant, 6 per a Castelló, 20 per a València i 4 d'àmbit autonòmic.

Dels 45 projectes finançats, 27 estan destinats a programes cobrir necessitats bàsiques com acollida, lavabo personal, alimentació i atenció, així com a suport sociosanitari, amb o sense allotjament.

Els altres 18 projectes subvencionats són referents a programes d'intervenció psicosocial, amb els objectius de fomentar l'autonomia personal i inclusió social i laboral.

"IGUALTAT D'OPORTUNITATS"

La directora general d'Inclusió ha recordat que "el Consell sorgit del Botànic va decidir acabar amb les línies nominatives que concedien les ajudes de manera arbitrària per a substituir-les per una ordre en la qual, aquells que ho desitjaren podien presentar-se en igualtat d'oportunitats, i en què s'ha sol·licitat com requisit que en tots els projectes "sempre haguera personal tècnic treballant".

Alhora, per a la resolució de les subvencions, segons ha assegurat, "s'ha potenciat d'una banda el voluntari però per una altra també que existisquen professionals per a fer la intervenció social".

Este sistema, segons la seua opinió, ha permès un repartiment equitatiu de les ajudes, que han arribat a entitats com Càritas, que a través de les seues diferents oficines diocesanes han arribat a percebre 369.209 euros o l'Assemblea Provincial de Creu Roja, que rep 155.365 euros, a la qual se sumarà les ajudes que rebrà a través de l'ordre per a l'atenció de persones migrants.

S'han presentat a la convocatòria de subvencions un total de 134 projectes d'entitats, dels quals, 66 han quedat excloses, majoritàriament per no complir els requisits, i 23 han estat denegades per no aconseguir la puntuació mínima exigida.

Consulta aquí más noticias de València.