Ferri (Compromís) assegura que l'Acord del Botànic està "per damunt dels partits" i "aguantarà tota la legislatura
Ferri (Compromís) assegura que l'Acord del Botànic està "per damunt dels partits" i "aguantarà tota la legislatura EUROPA PRESS

Ferri ha realitzat estes declaracions als mitjans de comunicació als passadissos de les Corts, preguntat per si de cas una possible abstenció del PSOE a Mariano Rajoy perquè repetisca com a president podria afectar el pacte del govern en la Comunitat. "L'Acord del Botànic és un acord de legislatura, que té una base forta i sòlida i que aguantarà tota legislatura", ha ressaltat.

Inquirit per les declaracions del secretari general de Podem en la Comunitat, Antonio Montiel, qui ha assegurat que si Rajoy es convertix en president gràcies al PSOE, convocaria a la direcció del seu partit per a "prendre mesures", Ferri ha dit que "caldria vore a què es referixen estes mesures". A més, ha dit que Montiel "l'altre dia ha dit que el Botànic és un pacte de legislatura, que acabarà quan acabe la legislatura".

Fran Ferri ha destacat que "en els seus fonaments" un possible suport o abstenció del PSOE al PP "no va afectar" l'acord en la Comunitat, perquè "el Govern del Botànic, com hem dit per activa i per passiva, està per damunt dels partits i dels problemes que afecten els partits".

"Ací tenim tres grups parlamentaris que donen suport al Govern del Botànic, que continuaran sent els mateixos grups parlamentaris fins que hi haja eleccions". Per tant, ha destacat que este pacte "té una base forta sustentada amb una majoria parlamentària".

Tot i això, ha afegit que "sí pot afectar que torne a haver un Govern de Mariano Rajoy que, com ja hem vist en els últims temps, ha oblidat als valencians, no ha reformat el sistema de finançament, no ens ha portat les inversions públiques territorialitzades que ens correspondrien".

"Estarem vetllant i lluitant perquè no siga així", ha dit Ferri, qui ha demanat que "si finalment Rajoy torna a ser pressent amb els vots dels grups polítics que siga, estos grups l'exigisquen que solvente d'una vegada ja definitiva els problemes dels valencians".

Ferri també ha lamentat que "la crisi del PSOE és una notícia trista perquè trenca un poc la idea de construir un Govern alternatiu al Govern de Marino Rajoy en què estàvem treballant". Respecte a la posició del president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que no ha parlat amb ell del tema, però que li consta que "continua a estant pel 'no' a la investidura de Mariano Rajoy".

Consulta aquí más noticias de València.