Mata (PSPV): "Podem té dos escenaris: donar suport al PSPV o al PP"
Mata (PSPV): "Podem té dos escenaris: donar suport al PSPV o al PP" I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

Mata s'ha expressat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació als passadissos de les Corts, després de ser preguntat per les paraules de Montiel, qui ha dit este dilluns que si finalment Mariano Rajoy es convertix en nou president gràcies a l'abstenció o al suport del PSOE, convocaria "d'urgència" a la direcció de Podem en la Comunitat per a decidir si manté o no el seu suport al Consell.

"Podem pot ser que fer moltes reunions, però al final haurà de decidir si dóna suport al PSOE o no el recolza", ha dit Manolo Mata, qui ha assenyalat que a Madrid el partit liderat per Pablo Iglesias "va decidir donar suport a clarament a Marino Rajoy i, per això, torna a tindre una opció de governar".

Respecte a la crisi del PSOE, Mata s'ha mostrat "preocupat", però ha assenyalat que "a partir d'ara són altres persones les que tenen la responsabilitat de prendre les decisions". "Jo hui sóc molt més PSPV", perquè "este refugi és molt tranquil, perquè tenim clar el full de ruta del Govern valencià, els socis que hi ha i el programa que cal aplicar".

Alhora, confia que "les coses ixen raonablement bé", però també ha demanat a la resta de forces polítiques que no facen "jocs malabars" amb la situació del PSOE. En este sentit, ha afegit que "algunes organitzacions que tenen un risc de tindre implosions internes no haurien de presumir de quina és la situació i fer acarnissament amb això".

"Som un partit central en esta comunitat, al voltant del qual articulem un Govern de progrés i això està garantit fins a l'any 2019", ha conclòs el síndic socialista.

Consulta aquí más noticias de València.