Comunitat Valenciana

Echávarri reclamarà l'expulsió de qualsevol socialista que abone un Govern de Mariano Rajoy

  • L'alcalde d'Alacant i secretari local del PSPV-PSOE, Gabriel Echávarri, ha advertit este dilluns que reclamarà l'expulsió de qualsevol militant que abone la conformació d'un Govern del PP amb Mariano Rajoy al front.
Gabriel Echávarri a las puertas del Castillo de Santa Bàrbara
Gabriel Echávarri a las puertas del Castillo de Santa Bàrbara
EUROPA PRESS
Gabriel Echávarri a las puertas del Castillo de Santa Bàrbara

Echávarri, que forma part del Comitè Federal i que va assistir dissabte al conclave a la seu del carrer Ferraz a Madrid, ha assenyalat, preguntat per si de cas "el no és no" de Pedro Sánchez es manté, que "no hi ha cap socialista que vullga que governe el PP. Que governe el president que ha enviat els missatges de 'Luis (Bárcenas) sé fort', que hauria d'haver dimitit fa tres anys".

"No hi ha cap socialista que defense que Mariano Rajoy siga president. I si hi ha, jo advocaré perquè siga expulsat del partit", ha alertat.

Tot i això, qüestionat per la possibilitat de terceres eleccions, Echávarri ha assegurat que "ni són bones, ni són dolentes" i ha opinat que l'"únic responsable" que es convoquen és el PP que "ha estat incapaç d'arribar a acords i pretén que el principal partit de l'oposició li done el seu suport".

En este context, ha preguntat al ministre d'Afers Estrangers en funcions, José Manuel García-Margallo: "Per què, si tant li importa un Govern a Espanya, no va donar suport a Pedro Sánchez el març?". "El senyor Margallo confon l'interès d'Espanya amb el del PP", ha manifestat.

"Si realment pensaven en la necessitat d'un Govern a Espanya que l'hagueren recolzat el març, que no vinguen ara amb interessos generals quan sol els interessen els interessos del seu partit", ha indicat.

Per la seua banda, preguntat per si de cas l'esgarrany en el PSOE pot afectar el PSPV, Echávarri ha puntualitzat: "en cap cas", i ha matisat que "l'esgarrany ha estat immens, però estem començant a treballar en cosir-lo des del mateix moment en què va acabar el Comitè Federal".

Així, ha tancat: "no tinc cap problema amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, ni amb cap company de partit. Volem tots el millor per al partit a partir de ja, i per descomptat el millor per a Alacant i el millor per a la Generalitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento