Comunitat Valenciana

Govern local i C's insten a Barberá i a edils del PP investigats a l'Ajuntament a deixar les seues actes

  • L'equip de govern de l'Ajuntament de València, presidit per l'alcalde Joan Ribó i conformat per Compromís, PSPV i València en Comú, i el grup municipal de Ciutadans (C's), en l'oposició, han instat este dijous a l'exalcaldessa de la ciutat i senadora territorial, Rita Barberá, a renunciar a la seua acta en la cambra alta "per a salvaguardar la dignitat de la representació dels valencians i les valencianes" i "tornar la normalitat democràtica a les institucions" després que el Tribunal Suprem haja decidit investigar-la arran de l'Operació Taula, derivada del 'cas Imelsa'.
Pleno del Ayuntamiento de Valencia
Pleno del Ayuntamiento de Valencia
EUROPA PRESS
Pleno del Ayuntamiento de Valencia

Esta petició a Barberá s'ha plantejat al ple ordinari de setembre celebrada esta jornada al consistori de la capital valenciana, a partir de la moció presentada pels portaveus dels tres grups que conformen el govern local, Pere Fuset, de Compromís; Sandra Gómez, del PSPV, i Jordi Peris, de València en Comú. La proposta ha estat abonada pels edils de l'executiu municipal i C's i rebutjada pels del grup municipal del PP.

Alhora, l'Executiu que presidix Ribó i C's han demanat en esta mateixa sessió plenària al Partit Popular que "exigisca l'abandonament de l'acta de regidors" dels nou edils del seu grup municipal al consistori de la capital valenciana investigats per un presumpte delicte de blanqueig i un presumpte delicte electoral arran de l'Operació Taula per a així "facilitar l'entrada de nous representants" de la llista electoral amb la qual esta formació va concórrer al comicis locals de 2015 que "no estiguen sent investigats".

Esta sol·licitud, que també ha rebutjat el grup municipal popular, s'ha portat a terme a partir de la moció presentada pel portaveu de Compromís Pere Fuset. A més, s'ha acordat exigir a estos nou edils investigats la seua "dimissió" i instar-los que deixen l'acta de regidor "immediatament" amb la finalitat de "no seguir lesionant el funcionament democràtic, l'honor i la imatge de l'Ajuntament i de la ciutat de València".

El portaveu municipal del PP, l'independent Eusebio Monzó, ha lamentat que esta petició als seus companys investigats siga "un tema recurrent" en els plens de la ciutat de València, i alhora ha demanat "rigor al plantejar estes mocions" i ha advertit que els fets que s'investiguen en el marc de l'Operació Taula no suposen "crebant econòmic per a les arques" de l'Ajuntament.

Monzó ha demandat respecte a la justícia i esperar que es coneguen les seues decisions, després del que ha dit que "quan el jutge determine el que haja de determinar" el PP i el seu grup seran "els primers a prendre la decisió que corresponga" i ha censurat que es faça un "ús partidista" de la corrupció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento