Comunitat Valenciana

De Felipe es querella contra la seua exajudant i assegura que ningú li va a traure "ni la veritat ni el talent"

  • El pintor valencià Antonio de Felipe ha interposat esta setmana, a través dels seus advocats, una querella per injúries i calúmnies contra l'exajudant que s'ha atribuït públicament l'autoria d'algunes peces. "Ens vorem als tribunals i no vaig a escatimar esforços perquè les acusacions que ha abocament són molt greus i, sobretot, falses", ha asseverat l'artista, que ha afegit: "Ningú em va a treure la veritat, el meu talent, la meua creativitat ni les meues ganes de treballar".
El pintor Antonio de Felipe
El pintor Antonio de Felipe
ANTONIO DE FELIPE
El pintor Antonio de Felipe

De Felipe ha manifestat, en declaracions a Europa Press, que després de les declaracions abocades per Fumiko Negishi atribuint-se l'autoria de diverses de les obres signades pel creador valencià, va caure en un estat de "xoc". "He estat tota la meua vida lluitant per a ser artista, tinc una carrera consolidada de molts anys, tota una vida dedicada a l'art i un dia de sobte t'aixeques i t'adones d'allò exposades que estem determinades persones amb cert reconeixement", ha lamentat.

Tot i això, ha apuntat, "després del desassossec inicial per una situació tan injusta, un va recobrant la calma i prenent les mesures oportunes", pel que ha decidit emprendre la via judicial. En este sentit, ha recalcat que ara serà l'exajudant la que haurà de demostrar les acusacions abocades perquè ell "és la víctima".

Antonio De Felipe ha invitat que "la gent traga les seues pròpies conclusions" veient la seua producció i la de Negishi. "És molt fàcil vore la trajectòria d'ella com a artista i vore la meua, estem en mons oposats", ha dit l'autor, que ha subratllat que, tot i que el seu estil té molts "imitadors", és un treball "molt personal" perquè ix de les seues pròpies "vivències, emocions i icones".

En la mateixa línia, ha recordat que abans de conèixer a la qual fora la seua ajudant, ell ja tenia una trajectòria reconeguda, amb trets molt característics com les vaques, i que des de febrer, quan va desaparèixer de l'estudi -va ser acomiadada pels efectes de la crisi econòmica, ha precisat l'artista- De Felipe ha seguit treballant com sempre.

"AMB MÉS FORÇA"

De fet, ha asseverat que es pren este "obstacle en la vida i en el món de l'art" com una cosa que li va a donar "més força" per a continuar treballant. La setmana que ve inaugurarà una exposició al Muxart, Espai d'Art de Martorell i el desembre una altra a Tarragona.

"He estat una persona que s'ha guanyat tot amb el seu esforç i això ha estat una espècie de terratrèmol però en cap cas va a minvar les meues ganes de seguir treballant. El temps és el millor jutge; vaig a seguir sent Antonio de Felipe amb més forces encara", ha rematat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento