Comunitat Valenciana

Puig, sobre la conversa entre González i Sánchez: "Si fora d'esta manera té certa gravetat"

  • El president de la Generalitat pensa que "no era el moment d'abordar esta qüestió ara mateix perquè el primer és resoldre la governabilitat d'Espanya".
  • Ha declarat que el PSOE necessita fer "una anàlisi" i "reiniciar-se" després dels resultats de les últimes convocatòries electorals.
  • Puig ha demanat al seu partit "diàleg i cohesió" i prendre decisions "de manera serena".
Ximo Puig atiende a los medios de comunicación
Ximo Puig atiende a los medios de comunicación
EUROPA PRESS
Ximo Puig atiende a los medios de comunicación

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat este dimecres que d'haver-se produït la conversa en la qual el líder del PSOE, Pedro Sánchez, assegura a l'expresident del Govern Felipe González que s'abstindria a segona votació, seria "de certa gravetat". "No sé les converses que Sánchez va mantindre, però si fora d'esta manera em sembla que té certa gravetat", ha assenyalat.

Així ho ha assegurat Puig als mitjans de comunicació abans de participar en la inauguració del congrés Laboralia i, després, visita els certàmens Ecofira, Egética, Iberflora i Eurobrico, en ser preguntat per les manifestacions de González en un mitjà de comunicació en les quals assegura sentir-se "enganyat" per Sánchez perquè este li ha assegurat que s'abstindria en una segona votació.

Sobre esta qüestió, Puig ha assenyalat que sempre és "convenient i interessant" escoltar Felipe González tot i que no s'estiga d'acord amb ell, però ha remarcat que no era el moment d'abordar esta qüestió ara mateix perquè "el primer és resoldre la governabilitat d'Espanya a través d'un debat seriós, laic i no religiós".

"Ací ningú està a favor de Mariano Rajoy, ni del PP i, per descomptat, els que em coneixen saben que no estic en esta posició", ha remarcat el 'president' per a subratllar que el fonamental és mantindre un "diàleg absolut entre totes les forces polítiques i no només el PSOE".

Tot i això, ha considerat que el seu partit ha de fer "una anàlisi" i "reinicar-se" perquè "ha estat perdent molts suports" en les últimes eleccions.

En este sentit, ha recordat que fa uns dies ja va expressar la seua voluntat de mantindre un debat "amb serenitat i assossec" perquè, segons la seua opinió, el que no es pot fer és "a curt termini sense donar eixida". "Hem de treballar en el desenvolupament d'una nova política socialdemòcrata a Espanya i fer-ho sense precipitacions", ha puntualitzat.

Diàleg i cohesió en el PSOE

Per a Puig, Pedro Sánchez "deu tindre un interlocutor privilegiat" per a prendre les decisions que "està prenent", pel que veu necessari un "diàleg i una cohesió" en el PSOE perquè el partit "és molt important per a Espanya"

D'altra banda i preguntat per la possibilitat que 18 membres de l'executiva socialista pogueren dimitir, ha manifestat que ara mateix hi ha una situació de "certa passió que cal controlar i administrar", tot i que ha afirmat que "qualsevol decisió de caràcter democràtic té cabuda" però "de manera serena".

"La vida no canvia en cinc minuts, però cada cinc minuts es produïxen noves declaracions. Estem en una espècie de carrusel que cal administrar adequadament", ha asseverat Puig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento