Comunitat Valenciana

Estudiants de la branca sanitària del CEU denuncien "perjuís i ansietat" pel retard en l'assignació de pràctiques

  • Alumnes de titulacions de la branca sanitària de la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU-UCH) s'han concentrat este dimarts a les portes de la Conselleria de Sanitat Universal a València per a reclamar l'assignació dels llocs per a fer les seues pràctiques i expressar els "perjuís, la incertesa i l'ansietat" que el retard els està provocant.
Concentración de la CEU-UCH para reclamar prácticas
Concentración de la CEU-UCH para reclamar prácticas
CEDIDA
Concentración de la CEU-UCH para reclamar prácticas

Uns dos centenars d'estudiants -segons els convocants-, de carreres com Medicina i Infermeria i procedents de diversos punts de la Comunitat, han protestat portant cartells amb lemes com 'Pràctiques del carrer', 'Metges en formació, no discriminació', 'Igualtat per a una sanitat de qualitat' o 'Els vostres prejuís, els nostres perjuís'.

Estos alumnes lamenten el conflicte generat per la decisió de la Generalitat Valenciana que els estudiants de la branca sanitària de les universitats privades no facin pràctiques en hospitals públics, així com el retard de l'assignació de places als alumnes que ja estan matriculats malgrat "que hi ha hagut un compromís públic" de les conselleries d'Educació i Sanitat de no perjudicar-los.

"Estan perjudicant els estudiants, els dies d'este curs que no hem fet pràctiques ja no els anem a recuperar, ni l'ansietat, la incertesa que no deuríem passar. Ells van fer un compromís a final de maig i no havien d'haver plantejat un problema així si no tenien la solució prevista", ha manifestat la delegada d'alumnes, Laura Martí Costela, en declaracions a Europa Press.

Després de la protesta, una representació dels estudiants ha estat rebuda pel director general de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat i altres membres d'este departament, que han tornat a assegurar -segons explica la portaveu estudiantil- que el compromís és intentar llest el mapa de pràctiques esta setmana.

En qualsevol cas, "els estudiants hem anat a la concentració perquè volem deixar clar públicament el dany que ens estan causant", ha asseverat Martí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento